Colindători la Ambasada României din China

Au venit colindătorii, așa cum se cade la casele mari și oameni gospodari, cu urări de credință, de bine, cu prietenie! Ambasada României în China a răsunat, vineri seara, de colinde și cântece de iarnă, amfitrioni fiind studenții chinezi din anului II de studiu la secțiile de limbă română din cadrul Universității de Studii Străine din Beijing și Universității Normale din Beijing.

Având ca îndrumător pe profesorul Petru Apachiței, unul dintre cei care îi inițiază în tainele culturii și tradițiilor românești, studenții chinezi au surprins prin repertoriul și curatețea cu care au susținut un scurt program specific Crăciunului, implinit odată în plus de prestația tânărului 宋一丰/Sòng Yī Fēng (Sorin), un tânăr care a uimit asistența prin claritatea și acuratețea limbii române, dar și prin interpretarea cântecelor românești. Imagini video AICI Și AICI

Gazda evenimentului, E.S. Basil Vasilică Constantinescu, a mulțumit românilor și prietenilor chinezi oferind, în mod tradițional, cozonac, mere, covrigi și un pahar de vin, întâlnirea fiind o bună și nouă ocazie de cunoaștere și apropiere în cadrul relațiilor de prietenie româno-chineză, dar și de reîntâlnire cu reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în China, mereu oaspeți de onoare la Ambasada României din Beijing.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.