Demisia premierului Tudose în presa chineză

„Furtuna declanșată de ministrul de Interne, Carmen Dan, care a refuzat să demisioneze în urma scandalului generat de polițistul care a molestat doi copii”, a condus în final la demisia premierului Mihai Tudose, consemnează presa din China. Paginile electronice ale publicaţiilor chineze au preluat ştirea agenţiei Xinhua, în care este prezentată disputa dintre PSD şi premierul Tudose, și în final retragerea sprijinului politic pentru premier.

De asemenea, presa chineză a reţinut că în disputa dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne Carmen Dan, cea din urmă „a fost considerată un aliat loial al președintelui Partidului Social Democrat”.

Comitetul Executiv Național al PSD a decis cu 60 de voturi pentru, 4 împotrivă și 4 abțineri, retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose, al doilea premier de după alegerile din noiembrie 2016, după ce PSD a determinat demiterea fostului premier Sorin Grindeanu, în iunie 2017. Tudose a preluat funcția de premier la data de 29 iunie 2017.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.