Xi Jinping a fost ales președinte al R.P. Chineze

Xi Jinping (64 ani) a fost ales, sâmbătă, președinte al Republicii Populare Chineze și președinte al Comisiei Militare Centrale a Republicii Populare Chineze, în cadrul primei sesiuni a celui de-al 13-lea Adunarea Națională a Reprezentanților Poporului din China (ANRPC). În premieră pentru un președinte al Chinei, Xi Jinping a depus un jurământ public de loialitate față de Constituție, în cadrul unei ceremoni organizate la Sala Mare a Poporului de la Beijing.

Xi a fost ales președinte al Chinei cu 2970 de voturi, din tot atâtea exprimate. Totodată a fost ales președinte al Comisiei Militare Centrale din Republica Populară Chineză, eveniment înregistrat sâmbătă, în cadrul ANRPC, legiuitorul național.

Sesiunile ANRPC 2018

Tot sâmbătă, Wang Qishan (foto) a fost ales vicepreședinte al Chinei.

În vârstă de 69 de ani, Wang Qishan a fost membru al Comitetului permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist din China (PCC) și secretar al Comisiei Centrale pentru Inspecția Disciplinei a PCC din 2012 până în 2017. De asemenea, a fost vicepremier în al doilea mandat al președintelui Hu Jintao.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, ANRPC 2018, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.