Bruynseels, reîncarnarea Liei Roberts!

Cine își mai aduce aminte de Lia Roberts, prima femeie care şi-a anunţat candidatura la prezidenţialele din Romania anului 2004? Mai nimeni. Așa cum și-a anunțat candidatura, tot așa a dispărut după ce sondajele preelectorale îi dădeau zero șanse de victorie. S-a vorbit atunci că retragerea a fost determinată de un șantaj, niciodată clarificat. O clarificare a căutat, la 12 ani de la eveniment, actualul europarlamentar Carmen Avram, în cadrul unei emisiuni „În premieră” (vezi video mai jos), sub titlul „Jocurile murdare îngenunchează oameni cu intenții bune!”. Cert este că sondajele nu mințeau.

Astăzi, România are o altă primă femeie care își anunță candidatura la prezidențiale, Ramona Ioana Bruynseels. Ca un făcut, este candidatul PPU, varianta 2019 a PUR-ului pentru care își anunța candidatura Roberts, este tot profund conectată la mediile de influență americane și este susținută de același Dan Voiculescu (la pachet cu trustul media Intact), iremediabil în ratarea strategiilor și obiectivelor politice. Prin urmare, Bruynseels 2019 este varianta excelenței stomatologice a niciodată candidatei Roberts 2004. Ce a învățat Dan Voiculescu și PPU în 15 ani? Nimic.

Nimic nu mai este şi nu mai poate fi aşa cum a fost acum 20, 30 sau 50 de ani. Nu mai putem fi minţiţi, manipulaţi …„, spune Ramona Bruynseels în luna iulie 2019, parcă neștiind absolut nimic despre candidatura Liei Roberts, despre șansele minime pe care le are în alegerile prezidențiale, dar mai ales despre faptul că intră într-un joc în care va avea cel mult rolul de iepure financiar, așa cum corect anticipa, în 2004, Vasile Dâncu legat de Roberts. Și fără îndoială că Bruynseels consideră românii extrem de proști, dacă nu cumva toate studiile cu care se laudă, experiențele profesionale în domeniile de forță ale statului și chiar banii, nu îi sunt deloc de folos; confirmând zicala americană: Easy come, easy go!

„Lia Roberts este doar iepurele lui Dick Morris. Specialistul american (ușor ieșit din circuit) a adus-o pe Lia Roberts simuland o candidatura, știind, vulpoiul, că un candidat la Președinție caștigă o atenție mediatică specială în România. Lansând o carte și un candidat despre care nu știe că va candida, Dick Morris vânează un contract gras de 2-3 milioane de dolari în România. Și își va vinde foarte bine și cartea*. Dar, repet, Lia Roberts nu va candida, în cel mai bun caz se va spune că sondajul a arătat că nu suntem pregatiți pentru un președinte femeie.”Vasile Dâncu, februarie 2004

*Consultantul politic Dick Morris a lansat în România volumul „Noul Principe. Machiavelli în secolul al XXI-lea”, apărut la Editura Ziua.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2019, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.