CAZUL MARIUS BALO – Justiția din România admite transferul din China pentru efectuarea detenției

Ministerul Justiției de la București a anunțat că în urma demersurilor, Curtea de Apel Cluj a dispus recunoașterea pedepsei aplicate de instanțele chineze și transferarea domnului Balo Marius în România, în vederea continuării executării pedepsei de 8 ani închisoare.
MJ arată că, „potrivit legii, sentința penală pronunțată de Curtea de Apel Cluj urmează să fie comunicată cu celeritate domnului Balo Marius”. Potrivit comunicatului Ministerului Justiției, „după rămânerea definitivă a acestei sentințe, Ministerul Justiției va proceda la informarea neîntârziată a Ministerului Justiției al Republicii Populare Chineze, al cărui acord este, de asemenea, necesar în vederea transferării în România a persoanei condamnate”.

În condițiile prevăzute de lege, Ministerul Justiției va depune în continuare toate eforturile necesare pentru transferarea în România a cetățeanului român Balo Marius, în vederea continuării executării pedepsei privative de libertate, se arată în comunicat.

Reamintesc că mass media din România acceptă să fie deturnată de la informare corectă asupra acestui caz, prelund fără nicio verificare informațiile promovate de avocatul angajat de aparținătorul lui Marius Balo. Vezi mai mult în linkul de mai jos.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.