“Răspândacii” din “zona zoster”!

Infatuare amestecată cu o educație precară. Ce altceva să fie în mintea și comportamentul guvernanților de la București? Cu un vocabular de rindea știrbă, guvernarea Iohannis-Orban calcă în picioare până și obligatoriul respect datorat românilor. În România liberală nu incapacitatea guvernului de a administra o situație critică este problema ci oamenii, de la elevi, la bolnavii cronici!

Premierul Orban spune că elevii au ajuns “răspândacii” noului coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că numărul mare de decese COVID-19 (!?) este datorat bătrânilor care sunt bolnavi cronici, aberație întărită de Orban care conduce un guvern incapabil de soluții, dar priceput să găsească vinovați: “totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc”. Și pentru ca totul să fie clar, piețele agro-alimentare au fost încadrate de Guvernul Iohannis-Orban la pericol pandemic și comparate cu “o zonă zoster”, de același premier spurcat la gură.

În mod normal, ar trebui să existe o “instanță” care să sancționeze rapid și pe măsură aberațiile guvernării: de la vorbă, la faptă! Însă, atunci când președintele României și numai al celor care nu sunt “pesediști” amenință și împunge aerul cu degetul, când jignește și umilește milioane de români, acesta este modelul de urmat … o degradare și prăbușire a respectului.

Să nu uităm că bulgărele decăderii comportamental-verbale a accelerat în mandatele fostului președinte-turnător la securitate Traian Băsescu-Petrov, un afin a lui Iohannis, dacă ne uităm la fraudele pentru care nu a plătit în fața justiției și bugetului țării.

Cu peste 300.000 de cazuri de infecție și aproape 8.000 de decese raportate COVID-19, nu trebuie să mai aduci argumente pentru a evidenția că România nu este nici pe departe guvernată. Pompierii incendiatori conduși de Iohannis-PNL folosesc jignirea și agresivitatea în locul soluțiilor pe care sunt incapabili să le ofere.

Și totuși … românii par să fie mulțumiți! Dacă nu cumva sunt blocați sub hipnoza și teroarea impusă cu ajutorul înfiorătorului mecanism represiv reactivat al forțelor de ordine, la care se adaugă manipularea oficială în care principal instrument este Internetul și mass media.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.