CHINA | Peste 900 de milioane de doze anti-Covid-19 administrate!

China a depășit pragul de 900 de milioane de doze de vaccinuri Covid-19 administrate la nivel național, au anunțat reprezentanții Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), nivelul fiind atins într-o perioadă de numai trei luni.

Potrivit informațiilor oficiale, ritmul inoculărilor a fost accelerat după ce au fost raportate noi cazuri de infecție cu transmitere locală în mai multe zone din China, începând cu jumătatea lunii mai.

Adjunctul directorului NHC, Zeng Yixin, a declarant că se dorește vaccinarea a cel puțin 70% din populația țintă, până la sfârșitul acestui an.

Datele prezentate astăzi, arată că în zona continentală chineză au fost înregistrate 21 de noi cazuri Covid-19, toate de import, și 36 de cazuri asimptomatice.

La nivel național, de la declanșarea epidemiei Covid-19, China a înregistrat un total de 116.665 cazuri, din care 6.314 de import. Numărul cazurilor recuperate este de 99.153, iar cel al deceselor de 5.306 (4.512 decese în Hubei/Wuhan).

La nivelul capitalei Beijing (20,87 milioane locuitori), numărul infecțiilor este de zero în ultimele luni. De la declanșarea epidemiei au fost înregistrate un total de 1.071 cazuri, cu un număr de 9 decese.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.