China va sprijini Rusia să depășească dificultățile și să elimine perturbările

China va sprijini ferm Rusia, sub conducerea președintelui Vladimir Putin, să depășească dificultățile, să elimine perturbările, să realizeze obiective strategice de dezvoltare și să își consolideze statutul de mare putere pe scena internațională, a declarat ministrul chinez de Externe, Wang Yi, în cadrul unui dialog telefonic avut, joi, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de CGTN.

Ministrul Wang a transmis, de asemenea, că liderii de la Beijing sunt dispuși să aprofundeze schimburile cu partea rusă, la toate nivelurile, pentru a promova relațiile dintre cele două țări, dar și cooperarea în diverse domenii,pentru a aduce mai multă stabilitate lumii volatile și instabile.

La rândul său, ministrul Serghei Lavrov a transmis felicitări PCC pentru cel de-al 20-lea Congres Național și pentru realegerea lui Xi Jinping în funcția de Secretar general. Rusia este pregătită să consolideze schimburile cu China, la toate nivelurile, să aprofundeze cooperarea multilaterală și să mențină în comun pacea și stabilitatea în regiunea Asia-Pacific și în lume, a mai declarat Lavrov.

Potrivit agenției TASS, Lavrov l-a informat pe Wang Yi cu privire la evoluțiile operațiunii militare speciale, mulțumind părții chineze pentru susținerea poziției Rusiei cu privire la necesitatea unei soluționări echitabile a situației din jurul Ucrainei, dar și pentru eforturile de a preveni provocările care implică componente ale armelor de distrugere în masă.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, cei doi diplomați au apreciat că relațiile bilaterale se dezvoltă dinamic „pe fondul incertitudinii și turbulențelor geopolitice”, China și Rusia urmând să îmbunătățească relația de coordonare în cadrul Consiliului de Securitate al ONU și al organizațiilor internaționale.
Pe de altă parte, cei doi miniștri au abordat și aspecte care privesc apropiatul Summit G20, dar și alte evenimente internaționale care vor avea loc, până la sfârșitul anului.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din presa chineză, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Război în Ucraina, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China va sprijini Rusia să depășească dificultățile și să elimine perturbările

  1. Rasvan Roceanu spune:

    Foarte bine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.