Până unde vor merge SUA și UE în războiul cu Rusia și China?

De mai multe săptămâni, asistăm la o acutizare a vocilor de la Washington, speriate de baloanele evident inofensive ale Chinei. Iritarea americanilor nu face decât să confirme logica războiului, crimei și jafului în care funcționează SUA, încă de dinaintea proclamării Independenței (4 Iulie 1776). În SUA există încă mentalitatea indianului bun, care este doar un indian mort”, mentalitate valabilă și azi, dacă privim fie și numai discrepanța dintre vorbe și fapte. Nu există un alt stat în lumea modern care să facă din drepturi, libertăți, anti-rasism, o politică națională și globală deșănțată, așa cum fac SUA. În același timp, SUA este unul dintre statele în care există o acută lipsă de drepturi și libertăți, în care rasismul este în mod evident politică internă și externă.

Rasismul american comportă variabile politice și economice, fiind ușor de observat că, în această logică, fie accepți ordinele și interesele SUA – caz în care ești democrat și frecventabil, fie nu accepți și brusc ești trecut pe lista țărilor, organizațiilor, persoanelor nedemocrate, prin urmare ajungi țintă: politică, economică, socială, militară.

În condițiile în care Uniunea Europeană (UE) și-a pierdut total independența în fața SUA, ajungând o anexă, un depozit al intereselor hegemonice americane, trebuie înțeles că Occidentul colectiv se comportă tot mai agresiv și distructiv încălcând propriile reguli și etichete: economie de piață, libertăți, drepturi, dialog, consens.

Explicația pentru care UE se comportă de asemenea manieră rezidă din nivelul politicienilor și liderilor din țările membre, majoritatea lipsiți de personalitate, majoritatea dependenți de deciziile SUA, majoritatea fiind în mod evident promovați de uriașul mecanism de manipulare american, apoi plantați în pozițiile de decizie la nivel de state.
Cei care au încă neclarități pe acest aspect, nu trebuie decât să observe lipsa de reacție în fața abuzurilor americane în spațiul economic european, astăzi UE devenind piață de consum pentru SUA, fenomenul fiind în accelerare, odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

Peste zece zile, Occidentul colectiv va marca un an de la declanșarea operațiunii militare speciale a Federației Ruse în Ucraina. Data de 24 Februarie va fi transformată în argument anti-rus, anti-chinez și anti-orice și oricine nu se aliniază propagandei americane. Nimeni, însă, din civilizatul și superiorul Occident colectiv nu îndrăznește să caute dialogul, de teamă să nu supere SUA.

Ca efect, în timp ce sărăcesc adoptând politicile economice interesate ale SUA, în timp ce devin spații de ample proteste cu fundal social-economic, motoarele UE: Germania, Franța, Italia etc., se aliniază războiului împotriva Federației Ruse, război dus pe teritoriul Ucrainei, unde americani și-au plantat propriul om, sinucigașul și distrugătorul de țară: Volodimir Zelensky. Vocea distinctă a Ungariei din cadrul UE și NATO nu face decât să evidențieze criza liderilor europeni, Ungaria fiind de mai bine de un an trecută pe lista neagră a SUA, ca țară autoritară, ca urmare a pozițiilor exprimate de premierul Viktor Orban. Nimeni din UE și din Occidentul colectiv nu lămurește ce califică SUA să eticheteze țări, lideri, după bunul plac și propriile interese.

La rândul său, China este amenințată tot mai des, în ultima perioadă, cu războiul, deși americanii știu bine că nu sunt pregătiți pentru o confruntare militară directă cu Beijingul. În ciuda declarațiilor președintelui Joe Biden, războiul economic declanșat de președintele Donald Trump a fost acutizat în ultimii ani, fiind exportat și în spațiul UE. Astăzi, războiul economic SUA-China a fost extins pe diverse planuri: cultural, educațional, cercetare, industrie, spațiu etc., puține fiind zonele în care Washingtonul nu se simte amenințat.

“Criza baloanelor” din ultimele săptămâni, alimentată de generali americani născuți, crescuți, educați și intoxicați de morbul războiului pe teren străin, subliniază încă odată boala de care suferă SUA: CRIMA! Crima justificată de interese economice, de obsesia hegemonică, de convingerea că lumea trebuie să fie cum decid liderii americani, fie politicieni, fie miliardarii care îi finanțează pe primii.

Am mai spus: atunci când un balon meteorologic chinez intră în spațiul aerian american se numește agresiune teritorială și provocare militară, în timp ce atunci când SUA intră în spațiul aerian sau maritim al Chinei cu aparate aeriene și navale militare se numește libertate de mișcare și drept de navigație. Ipocrizia americană nu are limite, la fel cum fără limite este și dublul standard, din păcate adoptat de UE.

În mod firesc, date fiind condiția în care a fost adusă România, presa de la București este părtașă la manipularea și promovarea militarismului american, aberațiile emise de SUA fiind preluate fără minimă reținere. Mediafax transmite, zilele acestea, citând FOX NEWS, că războiul cu China este inevitabil, citându-l pe Patrick Murphy (40 ani), fost veteran în Irak și oficial militar american, devenit congresman democrat. Grav dezechilibrat, Murphy declară că 26% din populația Chinei este înregimentată militar, iar Mediafax nu face un simplu calcul pentru a observa că asta ar însemna peste 370 de milioane de oameni!

Pe fondul propagandei mincinoase, manipulatoare, SUA conduc lumea spre dezastrul economic și spre un posibil conflict direct cu Rusia și China, țări care în mod evident nu doresc asta, dar, așa cum deja este demonstrat în Ucraina, nu acceptă să fie tratate similar țărilor UE.

Mai mult, trebuie să privim realitatea în față și să observăm că nici Rusia, nici China, nu își impun cu forța sistemele politice, culturale și economice, așa cum o fac SUA, deși propaganda occidentală nu contenește să afirme contrariul. Vorbim de o propagandă care sufocă mass media din țările libere (?!) și democrate (?!), în care evidențele, realitatea, sunt estompate, cauzele care duc la prăbușirea nivelului de trai, a păcii, fiind trecute în contul altora, niciodată a celor cu adevărat vinovați: politicienii corupți, obsedați de război, bolnavi care trăiesc într-o logică a crimei și separării oamenilor în buni și răi, la fel cum până nu de mult erau separați în rase superioare și inferioare, în proprietari și sclavi.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Până unde vor merge SUA și UE în războiul cu Rusia și China?

 1. Dumitru Ionel spune:

  Senzațională analiză.Felicitări.Distribui articolul tuturor persoanelor din agenda telefonică.Încă o dată felicitări și mai așteptăm asemenea analize.

 2. Razvan Zamfir spune:

  Ungaria lui Orban e o țară autoritară, iar Ucraina lui Zelensky e o democrație – așa crede ”lumea civilizată”. 🙁

 3. Anonim spune:

  Eu cred ca doar o completa prabusire (cea morala si spirituala s-a produs deja in occident !) un soc economic teribil, suferit de populatia din Europa si America de Nord va mai putea conduce, ulterior, la trezire…
  A rugamintea sa-mi spuneti cum vedeti dvs. aceasta crescanda si accelarata dihotomie intre populatiile, ideologiile si conceptele din emisferele nordica si sudica a Planetei noastre…. Multumesc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.