CHINA: SUA nu sunt în măsură să țină prelegeri despre criza din Ucraina

Statele Unite ale Americii nu sunt în măsură să spună Chinei ce să facă în privința crizei din Ucraina, deoarece SUA, nu China, sunt cele care au furnizat arme pe câmpul de luptă, a declarat Wang Wenbin (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului chienz de Externe.

„În chestiunea Ucrainei, poziția Chinei se reduce la susținerea negocierilor pentru pace. Comunitatea internațională este pe deplin conștientă cu privire la cine face apel la dialog și luptă pentru pace, și cine stimulează focul și confruntarea. Îndemnăm partea americană să reflecteze serios asupra rolului pe care l-a jucat, dar și să facă ceva pentru a ajuta efectiv la dezamorsarea situației și la promovarea negocierilor de pace, încetând să arunce vina și să răspândească dezinformare. China va continua să rămână fermă de partea păcii și a dialogului și să joace un rol constructiv în relaxarea situației”, a declarat Wang Wenbin.

Potrivit acestuia, în fața primului an de la declanșarea crizei în Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe din China va prezenta un document de poziție privind încercarea de soluționare politică.
Documentul va reafirma propunerile prezentate de președintele Xi Jinping, inclusiv respectarea suveranității și integrității teritoriale a tuturor țărilor, susținerea scopurilor și principiilor Cartei ONU, tratarea cu seriozitate a preocupărilor legitime de securitate ale tuturor țărilor și sprijinirea tuturor eforturilor care conduc la o soluționare pașnică a crizei.

„Cu cât situația este mai complexă, cu atât este mai mare nevoie de calm și abordare practică. Cu cât luptele durează mai mult, cu atât este mai important să nu renunțăm să susținem eforturile de pace. China speră să colaboreze cu toate părțile pentru a continua eforturile, astfel încât pacea să prevaleze cât mai curând”, a mai declarat Wang Wenbin care a transmis nevoia ca toate părțile implicate în războiul din Ucraina să asigure protecția instalațiilor nucleare civile, să se opună atacurilor asupra centralelor nucleare și utilizării armelor biochimice.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA: SUA nu sunt în măsură să țină prelegeri despre criza din Ucraina

  1. Vlad Tepes spune:

    Si daca, totusi, ”pacea va prevala”, ea va dura pina cind China va dori sa readuca Formosa in granitele firesti ale patriei mama.
    Atunci, urgia se va pravali peste China, reinviind vremuri de mult apuse care, indiferent ce gindeste acum, va trebui SA REACTIONEZE.
    Eu recunosc a nu sti si a nu intelege in profunzime spiritul chinezesc, dar imi imaginez ca, oricit ar fi de special acest spirit, nu ii va determina pe chinezi sa le multumeasca unora, japonezi, americani etc. pentru ca ii agreseaza !?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.