Ambasadorul Dan-Horia Maxim a prezentat Scrisoarea de acreditare președintelui Xi Jinping

Ambasadorul României în RP Chineză, ES Dan-Horia Maxim (foto), a prezentat marți Scrisoare de acreditare președintelui Xi Jinping, în cadrul unei ceremonii organizate la Marea Sală a Poporului din Beijing, în care alți 41 de ambasadori au prezentat acreditările.
Alături de Ambasadorul României au mai fost primiți ambasadorii din: Singapore, Italia, Emiratele Arabe Unite, Nicaragua, Ucraina, Iran, Grenada, Tunisia, Cuba, Belgia, Zambia, Suedia, Bosnia și Herțegovina, Polonia, Kuweit, Guineea Ecuatorială, Luxemburg, Ecuador, Honduras, Azerbaidjan, Tanzania, Kenya, Costa Rica, Jamaica, Algeria, Malaezia, Pakistan, Sierra Leone, Timorul de Est, Belarus, Afganistan, Laos, Bolivia, Japonia, Bulgaria, Insulele Solomon, Fiji, Burkina Faso, Cehia, Australia, Armenia.

În mesajul prezentat, președintele Xi Jinping a subliniat că RP Chineză prețuiește prietenia cu popoarele din alte țări, China fiind dispusă să aprofundeze prietenia și să extindă cooperarea reciproc avantajoasă, pe baza egalității și beneficiului reciproc. De asemenea, Xi a exprimat speranța că ambasadorii vor avea o înțelegere cuprinzătoare și aprofundată asupra Chinei și că vor servi la consolidarea relațiilor de cooperare, la construirea unei punți de comunicare pentru relațiile bilaterale.

„Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze”, a subliniat Xi Jinping, adăugând că misiunea și obiectivul modernizării chineze urmăresc asigurarea celor peste 1,4 miliarde de chinezi să trăiască o viață mai bună. Pentru lume, aceasta înseamnă o piață mai largă și oportunități de dezvoltare fără precedent, care vor da un impuls puternic în modernizarea țărilor din întreaga lume.

La ceremonia de marți a fost prezent și ministrul chinez de Externe, Wang Yi.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, Multilateralism ... în doi, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ambasadorul Dan-Horia Maxim a prezentat Scrisoarea de acreditare președintelui Xi Jinping

  1. Vlad Tepes spune:

    Individul asta care sta cracanat linga dl. XI este ”ambasador” ?
    Asta e un maimutoi, precis recrutat de americani si trimis la Beijing !
    Urmariti-l si veti vedea !

  2. Gabriela Coleasa spune:

    Mulțumim d-le Dan Tomozei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.