Poliţa chineză redeschide ancheta legată de moartea unui cetăţean britanic

Poliţia chineză a anunţat redeschiderea anchetei legate de cetăţeanul britanic, Neil Heywood, care a murit la 15 noiembrie 2011, la Chongqing, oraş din Sud-vestul Chinei, transmite Radio China Internaţional.
Potrivit rezultatelor anchetei, Bo Gu Kailai, soţia lui Bo Xilai – membru al Biroului Politic şi al C.C. al P.C. Chinez, şi fiul acestora au avut relaţii apropiate cu cetăţeanul britanic. În acelaşi timp se aflau şi în conflict de interese pe subiecte de ordin economic, care s-au intensificat.
Potrivit anchetei, există dovezi care demonstrează că Neil Heywood a fost omorât, Bo Gu Kailai şi Zhang Xiaojun (îngrijitor în familia lui Bo) fiind suspectaţi de implicarea în acest caz. Cei doi au fost deja reţinuţi de poliţie pentru anchetă.
Poliţia chineză a anunţat că R.P. Chineză este o ţară socialistă condusă în baza legilor. Demnitatea şi autoritatea legii nu pot fi încălcate sub nicio formă. Indiferent cine a încălcat legea, aceasta va fi aplicată, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi conform legii, fără iertare.
În acest sens, Comitetul Central al P.C. Chinez a decis ca Bo Xilai să fie suspendat din funcţia de membru al Biroului Politic şi din cea de membru al C.C. al P.C. Chinez. Comisia de Control a Disciplinei va efectua o anchetă în acest caz.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.