Xinhua despre poziţia P.C. Chinez în cazul Bo Xilai

Text preluat de pe Radio China Internaţional

Agenţia oficială de presă chineză, Xinhua, a publicat un comentariu care arată că hotărârea Partidului Comunit Chinez de a desfăşura o anchetă pe numele lui Bo Xilai, suspectat de încălcări grave ale disciplinei, nu constituie o luptă în interiorul partidului, dimpotrivă, demonstrează hotărârea Comitetului Central de a administra partidul cu stricteţe. Un astfel de eveniment nu a împiedicat şi nici nu va putea împiedica dezvoltarea Chinei.
În comentariul preluat de Radio China Internaţional se arată că unele persoane din străinătate au început să prevadă viitorul Chinei, bazându-se pe evenimentele legate de Wang Lijun şi Bo Xilai. Toate acestea sunt, însă, lipsite de temei. Dacă aceste persoane vor studia cu atenţie trecutul, prezentul şi viitorul dezvoltării Chinei vor observa cu uşurinţă că anchetarea lui Bo Xilai constituie o acţiune făcută de P.C. Chinez conform statutului şi disciplinei lui, ceea ce exprimă hotărârea Comitetului Central de a administra partidul cu stricteţe, nicidecum o luptă în sânul partidului.
Înainte de Bo Xilai au mai fost şi alte astfel de exemple. Şi alţi membri ai Biroului Politic al Comitetului Central al partidului au fost pedepsiţi. Dintre ei amintim fostul secretar al Comitetului Municipal de partid Beijing, Chen Xitong, fostul secretar al Comitetului Municipal de partid Shanghai, Chen Liangyu. Prin tratarea cu stricteţe a acestor cazuri au fost protejate disciplina de partid şi legile statului şi a fost câştigat sprijinul poporului, fapt ce este în favoarea unei dezvoltări sănătoase a ţării.
Partidul Comunist Chinez, cu peste 80 de milioane de membri, reprezintă cel mai mare partid de la guvernare din lume. Acesta dispune de o bază solidă de guvernare. Partidul şi guvernul transformă interesele, solicitările şi preocupările poporului în scop colectiv, în interesul ţării, fapt care a determinat o dezvoltare constantă a ţării. Partidul Comunist Chinez a câştigat un larg sprijin în rândul poporului, mobilizându-l în accelerarea procesului de reformă şi de dezvoltare.

REFERINŢE>>>
Poliţa chineză redeschide ancheta legată de moartea unui cetăţean britanic

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.