China a ajuns între liderii pieţei de armament

Arme ChinaSursa: JURNALUL.RO
China a devenit al cincilea exportator de arme din lume, cu 5% din comerţul mondial în acest sector, surclasând astfel Marea Britanie, potrivit unui raport publicat luni de Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace (SIPRI) din Stockholm, relatează AFP.
Pentru prima dată din 1950, Marea Britanie nu mai figurează printre primele cinci locuri mondiale, potrivit acestui institut.
Exporturile chineze de armament au crescut cu 162% în perioada 2008-2012, faţă de precedenţii cinci ani, 55% dintre ele mergând în Pakistan.
„Ascensiunea Chinei a fost determinată, în principal, de achiziţii importante de arme din Pakistan”, a declarat într-un comunicat Paul Holtom, director de cercetare la SIPRI. „Un anumit număr de contracte recente indică faptul că China a devenit un furnizor semnificativ pentru un număr în creştere de state importante”, potrivit expertului citat.
Cel mai mare importator de armament chinez rămâne Pakistanul, un aliat cheie de lungă durată al Chinei în Asia de Sud, urmat de Myanmar şi Bangladesh, precum şi Venezuela, în America Latină. (…)
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.