LECŢIA POLITICĂ – Preşedintele Xi îndeamnă membrii de partid să păstreze China roşie

Xi Jinping_22.01.2013Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut celor 85 de milioane de membri ai Partidului Comunist din China (PCC) să lucreze din greu şi să ajute oamenii din toată inima pentru a se „asigura că culoarea roşie a Chinei nu se va schimba”, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Membrii de partid ar trebui să îşi îmbunătăţească stilul de lucru pentru a rezista schimbărilor din partid şi să păstreze natura PCC neschimbată, a declarat Xi, care este şi Secretar general al Comitetului Central PCC.
Acesta a făcut declaraţiile în timpul unei vizite de două zile în nordul provincia Hebei, unde a vizitat şi vechiul centru revoluţionar Xibaipo, unde a avut baza conducerea partidului, în perioada 1948 – 1949.
Potrivit preşedintelui chinez, observaţiile fostului lider Mao Zedong, cu privire la modul de lucru al membrilor de partid, de dinaintea fondării Noii Chine, în anul 1949, continuă să fie valabile şi să îşi justifice semnificaţia ideologică şi istorică.
În cadrul unei întâlniri importante a PCC, din martie 1949, Mao a lansat un apel întregului partid pentru a aplica cu fermitate, în stilul de lucru, modestia şi prudenţa, rămânând vigilenţi împotriva vanităţii şi impetuozităţii, continuând să muncească din greu şi să aibă o viaţă simplă.
Preşedintele Xi a arătat că aceste idei sunt lecţii învăţate din miile de ani de istorie chineză, un rezumat al procesului de creştere al PCC, gânduri profunde cu privire la păstrarea naturii şi puritatea avansată a partidului, idei care menţin stabilitatea viitoare a puterii de stat.
„De fiecare dată am venit aici (la Xibaipo) cu o mult respect şi am plecat cu multe gânduri”, a mai spus Xi Jinping.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.