China va lansa o misiune lunară

China va lansa o misiune lunara in acest an_30.08.2103Programul spaţial chinez Chang 3, de explorare lunară, care include aterizarea unui robot pe suprafaţa lunii a fost programat pentru sfârşitul acestui an. Lansarea rachetei va avea la loc de la centru de lansări a sateliţilor din Xichang. Wu Weiren, coordonatorul general al misiunii Chang 3 susţine că pregătirile acestei misiuni spaţiale au durat şase ani, informează Radio China Internaţional.
Wu Weiren a mai arătat că sistemul de detecţie a trecut de faza de asamblare finală, fiind derulate teste. Asamblarea finală şi prima testare a sistemului rachetă a fost, de asemenea, finalizat. Chang 3 este format din cinci sisteme principale: sistemul rachetă, sistemul de detecţie, măsurare şi sistemul de control, sistemul de aterizare şi sistem de lansare. Toate sistemele sunt în faza finală de dezvoltare şi de proiectare, intrând în etapa de pregătire pentru lansare.
„Principalele sarcini ale misiunii Chang 3 este aceea de a face o aselenizare pe Lună şi de a pune în funcţiune robodul de explorare lunar. Riscurile sunt foarte mari, iar responsabilitatea este uriaşă. Totuşi, vom reuşi să facem lansarea până la sfârşitul acestui an”, a mai declarat Wu Weiren.
Misiunea Chang 3 a primit numele după zeiţa chineză a Lunii, fiind continuatoarea misiunilor Chang 1 şi 2 de lansare a sateliţilor orbitali incluşi în programul de explorare lunară.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.