Victor Ponta: Îmi doresc ca România să fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeană al Chinei, o poartă de intrare politică, economică, comercială, culturală şi artistică

Victor Ponta“Îmi doresc de fiecare dată ca România să fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeană al Chinei, o poartă de intrare politică, economică, comercială, culturală şi artistică şi că depindem, până la urmă, de seriozitatea şi consecvenţa României în a-şi păstra această relaţie şi această prietenie extraordinară”, a declarat, luni seara, premierul Victor Ponta, la Ambasada Chinei din Bucureşti, în cadrul recepţiei de aniversare a Zilei Naţionale a R.P. Chineze.
Premierul român a arătat că este al unsprezecelea an consecutiv în care participă la această sărbătoare a Chinei, subliniind că “aproape tot Guvernul României este prezent aici, e chiar şi o reuniune a coaliţiei de guvernare, deci e un loc bun în care să ne întâlnim”.
Ponta a mai declarat că acest gen de relaţie specială, de parteneriat special între China şi România este în avantajul ambelor ţări, ambelor popoare şi este un obiectiv pentru care merită să muncim şi în perioada imediat următoare.
“Sunt absolut convins că, în curând, voi avea plăcerea de a avea la Bucureşti vizita de răspuns din partea primului-ministru al Chinei pentru a discuta despre proiecte de colaborare politică dar mai ales proiecte economice, legăturile noastre culturale, artistice, extrem de importante şi pe care trebuie să dezvoltăm în perioada imediat următoare”.
Sursa: Guvernul României

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.