CHINA | Cinci morți și 38 de răniți în urma unui accident de mașina, în apropiere de Tian’anmen

Accident Orasul Interzis - Tian Anmen, Beijing 28.10.2013O mașină scăpată de sub control a provocat, luni, cinci victime și 38 de răniți, în apropiere de Piața Tian’anmen din Beijing, a informat poliția locală, preluată de agenția oficială de presă chineză XINHUA.
Cele cinci victime sunt cei trei pasageri ai mașinii, alături de o turistă din Filipine și un turist chinez din provincia Guangdong, aflați în grupul de pietoni. Între cei 38 de răniți, alături de cetățeni chinezi, se regăsesc două femei și un bărbat din Filipine, precum un turist din Japonia.
Oficialii Guvernului central chinez, ai Ministerul Securității Publice și ai Guvernului municipal din Beijing au intervenit pentru a coordona acțiunile de salvare, dar și pentru a declanșa cercetările în vederea aflării condițiilor în care s-a produs incidentului, fiind luate măsuri considerabile pentru a garanta siguranța și stabilitatea capitalei chineze.
Potrivit poliței din Beijing, autoturismul s-a izbit de un parapete al Podului Jinshui care face accesul în Orașului Interzis, înainte de a fi cuprins de flăcări. Incendiul a fost stins la scurt timp, traficul și activitatea revenind la normal după aproximativ o oră.
Imagini video AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.