Vicenţiu-Daniel Gheorghe în vizită la Radio China Internaţional

Vicentiu Daniel Gheorghe la Radio China International 30.10.2013Directorul secţiei de limbă română a Radio China Internaţional, Wu Min, directorul adjunct, Li Xin, alături de Vicenţiu-Daniel Gheorghe

Cel mai activ şi unul dintre veteranii ascultători ai secţiei de limbă română a Radio China Internaţional (RCI), Vicenţiu-Daniel Gheorghe, a fost prezent, miercuri, alături de echipa redacţională din Beijing care pregăteşte şi asigură programele pentru România şi Republica Moldova.
Aflat la finalul unei vizite de o săptămână în China, în cadrul unui program derulat şi dedicat de RCI celor mai active cluburi ale ascultătorilor din întreaga lume, V-D Gheorghe este preşedintele Clubului Radio China Internaţional din România, înfiinţat în anul 2010. Clubul s-a dezvoltat de la an la an, a deschis cooperări cu Casa Româno-Chineză, iar recent a inaugurat portalul www.chinaro.ro
„Numărul membrilor clubului nostru a ajuns la aproximativ 2.000, aceştia fiind răspândiţi pe tot globul, din România până în Canada. Suntem un grup de români pasionaţi de China şi de radio, principala noastră formă de comunicare şi întâlnire fiind pe Internet”, a declarat Gheorghe.

Vicentiu Daniel Gheorghe la Radio China International 30.10.2013 ADirectorul secţiei de limbă română a Radio China Internaţional, Wu Min, V.D. Gheorghe şi realizatorul rubricii „Poşta redacţiei”, Xiao Zhigang.

Pasiunea acestuia pentru China şi pentru programele RCI a apărut în 1991, din aceea perioadă fiind unul dintre ascultătorii activi şi premiaţi în cadrul concursurilor organizate de secţia de limbă română.
„Pasiunea pentru Radio China Internaţional s-a născut din dorinţa de a afla ştiri şi informaţii despre China, iar secţia de limbă română este singura sursă de ştiri din China. Peste pasiunea jucăriilor şi lucrurilor Made in China, din copilărie, am adăugat pasiunea de a asculta postul de radio din Beijing”.
Invitat să petreacă o săptămână în China, în calitate de preşedinte al Clubului Radio China Internaţional din România, Vicenţiu-Daniel Gheorghe a avut din nou ocazia să viziteze Marele Zid, Oraşul Interzis, Templul Lama şi Templul Cerului, redescoperind capitala chineză după cinci ani.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Vicenţiu-Daniel Gheorghe în vizită la Radio China Internaţional

  1. Pingback: VICENTIU DANIEL GHEORGHE IN VIZITA LA RCI | rciclubbucuresti

  2. Pingback: Vicenţiu-Daniel Gheorghe în vizită la Radio China Internaţional (Posted on 30 octombrie 2013 by Dan Tomozei) | CRI Club blog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.