Parlamentului European a aprobat regulamentul care va elimina toate restricțiile la importul de vinuri din Republica Moldova

George Sabin CUTA?, mepPlenul Parlamentului European reunit la Strasbourg a aprobat astăzi Regulamentul care va elimina toate restricțiile la importul de vinuri provenind din Republica Moldova. În calitate de responsabil pentru acest Regulament din partea grupului său politic, Grupul socialiștilor și democraților din Parlamentul European, europarlamentarul Sabin Cutaş (foto) a salutat această liberalizare care apropie Republica Moldova de Uniunea Europeanǎ.
Legea urmează să fie validată de Miniștrii responsabili pentru comerț din partea celor 28 de state membre ale UE și va intra în vigoare la 1 ianuarie 2014.
„Liberalizarea importului de vinuri din Republica Moldova pe piața europeană vine la momentul potrivit, ca un răspuns la presiunile politice și economice exercitate de Federația Rusă. Am observat cu îngrijorare consecințele pe care aceste presiuni le-au avut asupra relațiilor cu alți parteneri din vecinătatea estică a Uniunii: Ucraina și Armenia au renunțat la parafarea Acordul de Asociere cu UE la Summit-ul de la Vilnius”, a subliniat eurodeputatul român.
„Cu toate acestea, Chișinăul a continuat să-și urmeze drumul european, semnând acordul cu Uniunea Europeană pe 28 noiembrie. În acest context, UE trebuie să își demonstreze angajamentul pentru o Republică Moldova europeană. Sper ca liberalizarea importului de vinuri din această țară să fie doar una din numeroasele dovezi ale acestui angajament și că vom asista cât mai curând la eliminarea vizelor pentru cetățenii din Republica Moldova”, a conchis Sabin Cutaş.
Biroul de Presa PSD

REFERINȚE >>>
Sabin Cutaș a fost numit responsabil pentru Acordul UE-Moldova privind liberalizarea importului de vinuri
Sabin Cutaș: „Salut propunerea comisarului Ciolos de liberalizare a importurilor de vin din Republica Moldova pe piața europeană”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în EU Centrală şi de Est, Republica Moldova, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.