XINHUA – Turcia, România și Bulgaria cooperează într-un proiect de energie electrică

Turcia, România și Bulgaria vor coopera în cadrul unui proiect de energie electrică în cadrul unui acord încheiat săptămâna trecută, arată un comunicat emis, luni, de Ministerul turc al Energiei și Resurselor Naturale, preluat de agenția oficială de presă chineză XINHUA.
Potrivit documentului, memorandumul a fost semnat în timpul vizitei efectuate la București de ministrul turc al Energiei, Taner Yilmaz, la sfârșitul lunii ianuarie.
În cadrul proiectelor care vizează „rezerva de energie”, Turcia va ajunge să aibă un plus de 1.800 megawați, care vor fi primite din România. În prezent, Ankara primește 500 megawați prin rețelele existente între Turcia și Bulgaria.
„Proiectele pe care le derulăm cu România și Bulgaria sunt parte a politicii noastre cu privire la diversificarea surselor și rutelor în sectorul energetic”, a declarat ministrul turc al energiei.
Noile proiecte vor face posibil schimbul de energie electrică între România, Bulgaria și Turcia. Principalele companii de electricitate din cele trei țări vor efectua studii de fezabilitate și vor organiza întâlniri regulate, a mai declarat Yilmaz. (…)
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, Europa, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.