Democrația lui Iohannis este de inspirație marxist-stalinistă!

Dacă regimurile stalinist-comuniste din Europa au venit pe un vid de democrație și au abolit proprietatea privată, regimul democratic „autentic” în România a venit pe același model. Diferența este dată că vidul de democrație a fost asigurat de “lupta anticorupție” și de abolirea oricărei forme de proprietate națională: de stat sau privată a românilor.

Ce observăm, odată cu exacerbarea sentimentelor guvernamentale de slugărnicie pro-occidentale? Că economia românească este folosită pentru a cumpăra timp și scaune la București! Că absolut niciun politician nu mai îndrăznește să vorbească despre problemele și interesele agricultorului și întreprinzătorului român. Ultimul care a făcut-o a fost Liviu Dragnea, care a ajuns la pușcărie după un proces stalinist, în urma căruia a fost condamnat politic, nu pe probe.

Și mai observăm o similitudine. Ateismul agresiv cu care se manifestă “prima” guvernare democratică din România: Iohannis-PNL, apreciată și protejată deopotrivă de UE și de SUA. Niciuna dintre guvernările de după 1990 nu a mai îndrăznit să atace cu atâta ferocitate Biserica în general și Biserica Ortodoxă în special, cu apogeul (deocamdată) pe interdicția de a celebra marile sărbători creștine. Marx afirma că religia este “un opium pentru popor”. Iohannis caută să convingă prin forța instituțiilor de ordine total abrutizate că religia este un pericol pandemic.

Este de notorietate că nici Marx, nici Iohannis, dincolo de nebunie, nu au argumente în susținerea aberațiilor pe care le impun maselor, sub forța și presiunea instituțiilor care tind să redevină represive. Dacă în Germania și Franța oamenii sunt bătuți și schilodiți în numele democrației, de ce nu s-ar aplica aceeași metodă și în țara condusă de președintele premiat cu o șapcă sau o tinichea de adevărații stăpâni?

Am mai spus, România se află deja sub dictatură. O dictatură a unei minorități străine cultural și religios de țara pe care o conduc fără să o cunoască la nivel profund: președinte sas-evanghelic luteran, premier ungur-protestant Unitarian. Iată de ce trimiterea făcută de profesorul Andrei Marga la “prostocrația” instaurată de Iohannis în România, ar trebui să trezească fiori și o urgentă trezire la realitate. Pentru că trebuie să fii orb să nu observi realitatea din România lui Iohannis: criminală, mitocană, coruptă!

PS – În ultima lui carte, „Diavolul și Karl Marx”, Paul Kengor* (considerat unul dintre americanii cunoscători ai istoriei comunismului în lume) se face din nou de râs. Vă dau doar un argument: Kengor se tot miră, între altele, că estul european a fost acaparat rapid de comunism, dar nu face o referire la negocierile occidentului cu Stalin, finalizate pe o bucată de șervețel.

Referindu-se la marxism, “Nicio altă teorie din toată istoria nu a dus la moartea a atât de mulți inocenți”, afirmă Paul Kengor fără să observe realitatea pe care o trăiește în propria viață. Vorbesc de binefacerile democrației impuse cu dezastruoasele revoluții colorate sau criminalul terorism extrem de bine finanțat de occident și coordonat, dacă vreți, fie și numai cu pandemia COVID-19.

Cine are timp de pierdut, să caute și să citească maculatura de tip occidental, în care sunt decupate frânturi de realități, dar sunt trecute total neobservate contribuțiile decisive ale Occidentului la marile tragedii ale secolului XX.

* Paul Kengor este profesor de științe politice la Grove City College, director executiv al “Centrului pentru viziune și valori”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.