China reflectată în presa de la Bucureşti – 20.04.2011

EVENIMENTUL ZILEI – Nu mai merge fără austeritate. A venit rândul Americii

(…) … Indicii bursieri au înregistrat însă scăderi. Reacţia Japoniei, unul dintre creditorii tradiţionali ai Americii, a fost pozitivă. „Vom continua să considerăm datoria SUA ca pe o investiţie atractivă”, a spus ministrul de finanţe Yoshihiko Noda. Japonia este al doilea cel mai mare finanţator al SUA, după China, potrivit Bloomberg. Însă, fără măsuri de reducere a deficitelor, perspectivele Americii sunt destul de proaste. … În plus, remarcă „Financial Times”, îngrijorările privind datoria pe termen lung a SUA ar putea detrona dolarul din rolul său de monedă de rezervă, cu atât mai mult cu cât există ameninţarea unor rivali precum China, cu perspective de creştere mai bune şi mult mai puţine provocări în zona de fiscalitate. (…)
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Un „Pearl Harbor” al finanţelor americane?

După comunicatul de presă făcut public luni, bursele din SUA, Europa şi Asia – unde China şi Japonia se numără printre cei mai importanţi creditori ai Statelor Unite – au înregistrat scăderi dramatice, redresându-se însă mai apoi. Care va fi însă impactul pe termen lung al raportului S&P, şi care sunt criticile acestuia la adresa politicii fiscale a SUA?
Textul integral AICI

BURSA – Rezultatele companiilor aduc creşteri la bursele europene

(…) … Acţiunile „Daimler” AG, al doilea producător mondial de autoturisme de lux, au urcat cu 2,3%, la 49,64 euro. Directorul executiv al companiei germane, Dieter Zetsche, a declarat că piaţa auto din China creşte semnificativ. … Acţiunile „BHP Billiton” Ltd., cel mai mare producător de ţiţei din Australia, au scăzut cu 1,7%, la 46,67 dolari australieni, ca urmare a declinului de luni al cotaţiilor petrolului. Titlurile „Cnooc” Ltd., cel mai mare producător de petrol offshore din China, au scăzut cu 2,1% pe piaţa din Hong Kong, la 18,90 dolari HK. (…) .
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Zece companii gigantice care evită publicitatea

(…) … Cea mai mare companie din ţara cu cea mai numeroasă populaţie din lume, Sinopec este descrisă pe website-ul său drept un grup petrolier „supermare” deţinut de guvernul chinez. Deţine benzinării şi rafinării în întreaga Chină, plus ample operaţiuni de explorare. Printre participaţiile deţinute la nivel internaţional se numără şi cea din cadrul companiei canadiene Syncrude. Se situează pe poziţia a şaptea pe lista Fortune a celor mai mari companii de pe planetă, cu venituri de 187 mld. $. (…) .
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.