China reflectată în presa de la Bucureşti – 29.06.2011

BURSA – Noi investitori interesaţi de construirea reactoarelor 3 şi 4

Săptămâna viitoare, „EnergoNuclear” va discuta de „China Guangdong Nuclear Power”, în vederea includerii investitorului chinez în proiectul construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, a declarat, ieri, Pompiliu Budulan, directorul general al „Nuclearelectrica”. Aceasta din urmă deţine 83% din „EnergoNuclear” – compania care se ocupă cu implementarea proiectului. Potrivit domnului Budulan, gigantul din China şi-a manifestat interesul ferm de a se implica în dezvoltarea celor două unităţi nucleare. … (…).
Textul integral AICI

BURSA – China şi Germania au semnat acorduri în valoare de 15 miliarde dolari

Companiile chineze şi germane au semnat, azi, la Berlin, acorduri în valoare de peste 15 miliarde de dolari, potrivit premierului Wen Jiabao, citat de AFP. „Contractele semnate azi se ridică la peste 15 miliarde de dolari”, a declarat Wen Jiabao, în cadrul unei conferinţe de presă. … (…).
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – China şi Germania vor schimburi comerciale de 200 de miliarde de euro în cinci ani

Premierul chinez Wen Jiabao şi cancelarul german Angela Merkel şi-au propus să majoreze de la 130 la cel puţin 200 de miliarde de euro valoarea schimburilor comerciale între China şi Germania în următorii cinci ani, au anunţat astăzi cei doi oficiali, în cadrul unei întâlniri la Berlin, informează BBC. Şeful guvernului de la Beijing a sosit la Berlin aseară, în ultima etapă a turneului său european care a mai cuprins escale la Budapesta şi Londra. Germania este principalul partener comercial al Chinei din blocul comunitar. … (…).
Textul integral AICI

GÂNDUL – Trenurile de mare viteză din China circulă atât de lin încât o ţigară pusă vertical pe masă nu cade nici la 380 km/h

China va inaugura la începutul lunii viitoare calea ferată de mare viteză dintre Beijing şi Shanghai, unde trenurile vor circula, în medie, cu 300 de kilometri pe oră. Traseul de peste 1.300 de kilometri va fi parcurs în mai puţin de cinci ore, trenul de mare viteză fiind considerat o alternativă convenabilă transportului aerian. … (…).
Textul integral AICI

HOTNEWS.RO – China a început să cumpere Europa. Care sunt opţiunile României?

China nu mai este doar statul cu cei mai mulţi cetăţeni din lume, dar şi statul cu cei mai mulţi bani. Şi, atunci când eşti campioana mondială atât la numărul braţelor de muncă cât şi la rezervele de cash, celorlalţi le rămâne o singură opţiune: cei puternici te curtează, cei marunţi îngenunchează. Premierul chinez, Wen Jiabao, s-a aflat într-un turneu în Europa pentru a doua oară în mai puţin de un an. O vizită ce a stârnit, în mod straniu, praful indignarii în presa europeană care s-a întrebat, aproape la unison, dacă nu cumva China cumpără tăcerea Europei. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Chinezii au pus ochii pe centrala de la Cernavodă

Compania chineză Guangdong este interesată să participe la construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cenravodă. Declaraţiile aparţin directorului general de la Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan. „Ar mai fi şi alte companii interesate, dar până acum este prima delegaţie oficială care vine să discute despre acest proiect. Trebuie să vorbim cu Enel şi ArcelorMittal pentru a vedea dacă sunt dispuşi să mai cedeze din participaţiile lor la reactoarele 3 şi 4” a spus Pompiliu Budulan. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Dan Voiculescu încurajează împrumuturile din China şi Rusia, dar şi India sau Brazilia

România are nevoie urgent de surse alternative de finanţare, în contextul în care Europa este în pragul unei noi crize semnificative, scrie conservatorul Dan Voiculescu pe blog. “România este cu atât mai vulnerabilă cu cât, în iulie şi august, vor fi scadente datorii de aproximativ 3 miliarde de euro. Pentru a rezista acestei presiuni, avem nevoie urgent de surse alternative de finanţare, de parteneri care, în acest moment, nu sunt expuşi la criza europeană”, scrie Voiculescu.Acesta subliniază că pe lângă relaţiile din zona euro-atlantică „este esenţial să dezvoltăm proiecte comune şi cu alte economii puternice, cum sunt cele din China, India, Brazilia sau Rusia, precum şi cu statele aflate în curs de dezvoltare din Africa si Asia, în care produsele şi specialiştii români se bucură încă de o bună reputaţie.” … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Cât va mai rezista comunismul în China

Comuniştii de la Beijing sunt printre cei mai de success capitalişti, însă reuşitele lor economice sunt eclipsate, destul de des, de abuzurile privind drepturile omului. Ce se va întâmpla cu Partidul Comunist Chinez, la 90 de ani de la naştere? Partidul Comunist Chinez (PCC) a apărut ca reţea neoficială, cu 57 de membri, la începutul anilor ’20, iar iulie 1921 (primul Congres) a reprezentat constituirea de facto a formaţiunii. Sub patronajul Uniunii Sovietice, partidul a fost reorganizat după principiile leniniste. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Filieră chineză de imigraţie ilegală, destructurată în Europa

O filieră chineză de imigraţie ilegală în Franţa, Portugalia şi Marea Britanie, în care erau implicaţi şi români, a fost destructurată de poliţiile specializate din cele trei ţări, care au arestat 17 persoane, a anunţat marţi o sursă din cadrul poliţiei franceze, relatează AFP, potrivit Mediafax. Oficiul specializat al poliţiei de frontieră (Paf), sesizat de o judecătoare din Paris, anchetează din aprilie 2010 o filieră care aducea cetăţeni chinezi în Europa, în special în Franţa, Portugalia şi Anglia. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Dan Voiculescu: „Avem nevoie urgent de surse alternative de finanţare”

(…) … Pentru a rezista acestei presiuni, avem nevoie urgent de surse alternative de finanţare, de par­te­neri care, în acest moment, nu sunt expuşi la criza europeană. Pe lângă relaţiile tradiţionale din zona euro-atla­n­ti­că, este esenţial să dezvoltăm proiecte comune şi cu alte eco­no­mii puternice, cum sunt cele din China, India, Brazilia sau Rusia, precum şi cu statele aflate în curs de dezvoltare din Africa şi Asia, în care produsele şi specialiştii ro­mâni se bucură încă de o bună re­pu­taţie. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – China rămâne fără apa şi ar putea recurge la importuri de alimente

China trebuie să-şi reducă producţia agricolă în zona de nord, în caz contrar urmând ca rezervele de apă să ajungă la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani, scrie „The Guardian”, citându-l pe cercetătorul chinez Zheng Chunmiao de la centrul de cercetare al apei din Beijing. „Guvernul trebuie să adopte o nouă politică pentru a reduce consumul de apă. Cel mai important este să se reducă cererea. Ne-am bazat mult pe inginerie, însă guvernul îşi dă seama că asta nu este o soluţie”, spune Zheng, arătând ca 60% din consumul de apă în nordul Chinei aparţine sectorului agricol. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.