China reflectată în presa de la Bucureşti – 14.07.2011

BURSA – China are primul reprezentant în conducerea FMI

Noul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Chris-tine Lagarde, l-a numit pe reprezentantul Chinei, Min Zhu, în postul de director general adjunct, recunoscând astfel importanţa dobândită de acest stat în economia mondială. Economistul Min Zhu a fost guvernator adjunct al băncii centrale a Chinei şi consilier special al lui Dominique Strauss-Kahn, cel care a condus FMI înaintea Christinei Lagarde. Promovarea lui Zhu este un semn al voinţei exprimate de Lagarde privind acordarea unei puteri sporite ţărilor emergente în cadrul FMI. … (…).
Textul integral AICI

FINANCIARUL – FMI: Lagarde şi-a ţinut promisiunea faţă de Beijing

Noul director al Fondului Monetar International (FMI) Christine Lagarde şi-a onorat promisiunea faţă de China, confirmând ponderea tot mai impor­tantă a Chinei în lume. Fostul ministru francez al Economiei l-a numit pe Zhu Min în funcţia de director general adjunct, post special înfiinţat. Fost principal consilier al predecesorului doamnei Lagarde în fruntea FMI, Dominique Strauss-Kahn, el va lucra alături de un japonez şi un american. China nu a avut niciodată reprezentanţi în ierarhia superioară a Fondului. În vârstă de 58 de ani, Min Zhu beneficiază de un CV solid. … (…).
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – China a obţinut ce a vrut: Un chinez, adjunctul şefei FMI

Christine Lagarde l-a numit, ieri, pe reprezentantul Chinei, Min Zhu, în noul post de director general adjunct al Fondului Monetar Internaţional (FMI). Acest gest reprezintă un simbol al recunoaşterii importanţei dobândite de Beijing în cadrul economiei mondiale, transmite Reuters. Min Zhu a fost consilier special al lui Dominique Strauss-Kahn, predecesorul Christinei Lagarde la şefia FMI. Promovarea sa este un semn al voinţei exprimate de noul director al FMI de a acorda mai multă putere ţărilor emergente. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Economia chineză îşi menţine vitalitatea

Economia Chinei a avansat într-un ritm mai lent, dar în continuare robust în cel de-al doilea trimestru, în condiţiile în care autorităţile de la Beijing se luptă să aducă inflaţia sub control, potrivit AFP. PIB-ul celei de-a doua mari economii a lumii a înregistrat o creştere de 9,5% în trimestrul doi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care strategii au încercat să restrângă creditarea ban­cară pentru a tempera creşterea preţurilor. … (…).
Textul integral AICI

FINANCIARUL – Economia chineză a încetinit, dar riscul inflaţionist încă persistă

Previziunile analiştilor s-au adeverit: în al doilea trimestru al anului, Produ­sul Intern Brut (PIB) al Chinei a afişat o creştere de 9,5%, pe fondul politicii de înăsprire monetară angajate de autorităţi ca modalitate de luptă împo­triva inflaţiei ridicate. Oricum, perfor­manţa realizată depăşeşte previziunile analiştilor, care au anticipat (prognoza medie a experţilor consultaţi de agenţia Bloomberg) un avans de numai 9,3%, dar rămâne inferioară indicilor din primele trei luni din 2011 (9,7%) şi din intervalul octombrie-decembrie 2010 (9,6%). „Con­textul, extern şi intern, este mai degrabă complicat şi incert pentru dezvoltarea economiei Chinei”, a comen­tat pur­tătorul de cuvânt al Biroului naţional pentru statistici, Sheng Laiyun. … (…).
Textul integral AICI

BURSA – Creşterea economiei Chinei, peste aşteptări

Produsul Intern Brut (PIB) al Chinei a înregistrat, în trimestrul al doilea din acest an, un avans peste aşteptări, ceea ce înlătură temerile privind o „aterizare forţată” a economiei. Economia Chinei a crescut cu 9,5% în perioada aprilie – iunie 2011, în ritm anual, după ce, în primele trei luni, consemnase o expansiune de 9,7%, potrivit datelor Biroului naţional de statistică de la Beijing. În ultimele trei luni ale anului trecut, economia Chinei a crescut cu 9,8%. … (…).
Textul integral AICI

MEDIAFAX – Economia Chinei a crescut cu 9,5% în trimestrul doi, în pofida măsurilor de combatere a inflaţiei

Economia Chinei a crescut cu 9,5% în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind estimările analiştilor şi calmând temerile că motorul de creştere a economiei globale se îndreaptă către o „aterizare dură” din cauza luptei contra inflaţiei. Autorităţile chineze au subliniat însă miercuri că stabilizarea preţurilor rămâne principala prioritate, deşi situaţia „complexă şi volatilă” din economia globală reprezintă o ameninţare la adresa creşterii. Creşterea economică din trimestrul al doilea a fost ajutată în principal de consumul intern şi de investiţii. … (…).
Textul integral AICI

AGERPRES – O gimnastă paralizată a ajuns la un acord cu firme de asigurări şi Federaţia din SUA

Fosta gimnastă chineză Sang Lan, rămasă paralizată după ce a suferit o căzătură la ediţia din 1998 a Jocurilor Bunăvoinţei de la New York, a ajuns la un acord cu firme de asigurări şi Federaţia americană de gimnastică, care-i vor asigura tratamentul medical şi recuperarea în China, precum şi ajutor financiar, a declarat avocatul fostei sportive, citat de AP. Avocatul, Ming Hai, a precizat că nu poate divulga detaliile acordului. El a adăugat totuşi că lui Sang, acum în vârstă de 30 de ani, i se asigură prin acest acord, pe timpul vieţii, până la 10 milioane de dolari, bani cash şi tratament medical. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa moldovenească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.