Atac cibernetic de proporţii: Reţelele informatice a 72 de organizaţii şi companii din întreaga lume, victimele unei operaţiuni care ar avea ca sursă China

Experţii producătorului de soluţii de securitate McAfee au anunţat, miercuri, că au descoperit cea mai mare serie de atacuri cibernetice demarate până în prezent, în urma căreia au fost accesate date secrete din reţelele informatice a 72 de organizaţii guvernamentale şi companii din întreaga lume, informează Reuters. Fără a preciza exact, firma de securitate lasă de înţeles că sursa acestei campanii de atacuri care a ţintit reţele informatice guvernamentale din SUA, Taiwan, India, Coreea de Sud, Vietnam sau Canada, ar fi China.

Pe lista acestor atacuri cibernetice mai figurează sistemele informatice ale ASEAN (Asociaţia Statelor Asiei de Sud-Est), ale Comitetului Internaţional Olimpic, ale Agenţiei Mondiale Anti-Doping şi ale unor companii high-tech. … (…).
Textul integral pe HOTNEWS.RO

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ASEAN, Asia, China, Din presa românească, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.