China reflectată în presa de la Bucureşti – 03.08.2011

CAPITAL – Românul care a cumpărat o ţară şi acum o vinde chinezilor

(…) Cele 25% din proiectul Tonkolili presupun o investiţie din partea chinezilor de la Shandong Iron & Steel Group Co.de 1,5 miliarde de dolari. Compania este deţinută de către statul chinez. (…) Acordul dintre chinezi şi African Minerals mai include şi o serie de discounturi pe care compania condusă de omul de afaceri român le va face celor de la Shandong. Astfel, chinezii şi-au rezervat dreptul de a cumpăra în plus 10 milioane de tone de fier anual, la un preţ cu 15% mai mic. … (…).
Textul integral AICI

FINANCIARUL – General Electric vinde active societatilor chineze

Conglomeratul american General Electric si compania Sea Co, partenerul sau, au convenit sa vanda intreprinderea lor mixta cu 500 mil. $. Cumparatorii GE SeaCo sunt HNA Group, o firma chineza de transport aerian, si fondul de inves­titii Bravia Capital, din Hong Kong. GE SeaCo se ocupa de vanzarea de con­tainere si este detinuta in proportii egale de GE si Sea Co. De aceea, profitul realizat din aceasta tranzactie va fi distribuit in mod egal intre parteneri. … (…).
Textul integral AICI

CURIERUL NAŢIONAL – Profitul BMW a crescut datorită clienţilor chinezi

Profitul net al BMW a crescut de peste 2 ori în trimestrul al 2-lea, la 1,8 mld. euro, depăşind puternic estimările analiştilor, datorită succesului uriaş înregistrat de modelele Seria 5 pe piaţa chineză, transmite Reuters.
Profitul operaţional al diviziei de automobile de lux a urcat cu 83%, la 2,4 mld. euro, iar marja a crescut la 14,4%, datorită vânzărilor foarte bune ale Seriei 5, care a adus cea mai mare contribuţie la rezultatul financiar al grupului. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – China a început construcţia primului portavion

China a început construcţia primului său portavion şi probabil va dezvolta două sau mai multe, pe lângă faptul că recondiţionează un vechi portavion sovietic care va fi testat în curând, au declarat oficiali de la Pentagon, citaţi de Washington Times în ediţia electronică. „Ne aşteptăm de la China să construiască cel puţin un portavion propriu, probabil două sau mai multe, dar ei nu au dezvăluit câte intenţionează să construiască, programul de construcţie sau misiunile acestora”, a declarat un oficial din domeniul apărării, familiar cu evaluările serviciilor de informaţii, potrivit Mediafax. … (…).
Textul integral AICI

ADEVĂRUL – UE spune „nu” competiţiei produselor chinezeşti

Comisia Europeană consideră că exporturile chinezeşti de biciclete şi de plăci ceramice reprezintă dumping pe piaţa europeană. Nu este prima dată când UE ia măsuri contra produselor chinezeşti. Planul Comisiei Europene privind prelungirea termenului de impunere a taxelor antidumping pentru exportatorii chinezi de biciclete a fost aprobat de majoritatea statelor UE. … (…).
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – Jucării Disney contrafăcute de chinezi, confiscate la Constanţa

Lucrătorii vamali constănţeni au descoperit şi au confiscate jucării contrafăcute, în valoare de aproximativ 48.000 de euro, într-un container sosit din China pentru o firmă cu sediul în Ucraina, anunţă Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), într-un comunicat de presă. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Mărfuri confiscate de 8 milioane euro

Poliţiştii de frontieră şi vameşii constănţeni au descoperit un nou transport de mărfuri contrafăcute. În urma unui control efectuat la un container sosit din China, au fost descoperite aproximativ 2.500 jucării ce purtau însemnele unor mărci de renume, bunuri care sunt susceptibile de a fi contrafăcute. Jucăriile, în valoare de aproximativ 120.000 lei, au fost reţinute de autoritatea vamală. … (…).
Textul integral AICI

CAPITAL – Chinezii care asamblează iPhone sunt înlocuiţi de roboţi

Muncitorii care lucrează la fabrica Foxconn din Shenzhen, una dintre cele mai moderne din China, vor fi înlocuiți cu roboţi. Compania responsabilă pentru asamblarea iPad 2 şi iPhone apelează la aceste măsuri pentru a face faţă costurilor forţei de muncă care sunt tot mai ridicate. În următorii trei ani compania şi-a propus să folosească peste un milion de roboţi pentru sarcini simple pe linia de asamblare precum sudura sau asamblarea, operaţiuni care sunt efectuate în prezent de muncitorii umani, relatează Businessinsider.com. … (…).
Textul integral AICI

MEDIAFAX – Ce companie înlocuieşte angajaţii cu roboţi

(…) … Compania, care produce piesele din care sunt făcute iPad-urile, iphone-urile şi Mac-urile, s-a confruntat în ultima vreme cu o serie de sinucideri în fabricile sale din China. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Războiul clonelor. Prima copie după iPhone 5 apare înainte chiar de lansarea telefonului de la Apple – Aşa va arăta noul iPhone?

Acesta nu este un iPhone 5. Este de fapt o clonă a iPhone 5 produsă de o fabrică din Shenzhen, China, chiar unde este produs şi device-ul realizat de Apple, conform Gizmodo. Clona seamănă cu descrierile făcute de surse anonime cu privire la felul cum va arăta iPhone 5. … (…).
Textul integral AICI

GÂNDUL – Cum arată cea mai mare ciupercă din lume

Cea mai mare ciupercă din lume cântăreşte aproape jumătate de tonă şi a fost descoperită în China, scrie BBC. Ciuperca are 10 metri lungime, o lăţime de 80 de centimetri şi cântăreşte în jur de 500 de kilograme. Cea mai mare ciupercă din lume are, potrivit estimărilor, circa 20 de ani şi a fost descoperită în 2010 în provincia Hainan din China de profesorul Yu Cheng Dai şi de asistentul său Dr Cui. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.