Rectorul Andrei Marga a vizitat Radio China Internaţional

Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Andrei Marga, şi domna Feng Shaozhong, preşedintele Institutului Confucius Cluj Napoca, au efectuat, marţi, o vizită la Radio China Internaţional (RCI). Directorul departamentului pentru Rusia şi Europa de Est, Fan Jianping, a fost gazda oaspeţilor împreună cu care a avut o serie de convorbiri.
Fan Jianping a declarat că Radio China Internaţional doreşte să deruleze colaborări cu instituţii de învăţământ superior din România, să îşi valorifice propriile superiorităţi, aducând contribuţii la promovarea culturii chineze şi învăţarea limbii chineze.
La rândul său, rectorul Andrei Marga a declarat că speră ca Institutul Confucius să poată instrui cât mai mulţi specialişti în cultura şi limba chineză.
Oaspeţii au vizitat expoziţia dedicată istoriei Radio China Internaţional, secţia de limbă română, apoi au acordat un interviu. Reprezentanţii Universităţii „Babeş-Bolyai” se află în China cu ocazia participării la ceea de-a şasea Conferinţă a Institutului Confucius care se derulează la Beijing. Institutul Confucius din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” este singurul premiat din zona de Est a Europei.
Sursa: Radio China Internaţional

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Confucius, Din presa chineză, Români în China, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.