China reflectată în presa de la Bucureşti – 17.05.2012

BURSA – România, cu faţa înspre ţările BRICS

(…) Schimbarea de Guvern a adus şi un nou suflu în diplomaţia noastră economică. Andrei Marga, noul ministru de Externe, a declarat, ieri, la întâlnirea anuală a consilierilor economici din reţeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei, că politica externă a României va avea ca priorităţi şi atragerea unor investitori puternici din ţările BRICS (ţări emergente, precum Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), pe lângă dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările UE, aderarea la spaţiul Schengen şi gestionarea problemelor financiare create de situaţia delicată prin care trece Grecia. Domnia sa a subliniat că, pentru a trece cu bine de această perioadă de instabilitate financiară din Europa şi din întreaga lume, România are nevoie să întărească relaţii şi să-şi majoreze schimburile comerciale cu ţările BRICS. … (…).
Textul integral AICI

ROMÂNIA LIBERĂ – Primul magazin exclusiv Lenovo din România

Lenovo a deschis, miercuri, în capitala României, primul magazin dedicat în exclusivitate produselor proprii: Lenovo Exclusive Store. Universul Lenovo devine astfel mult mai uşor accesibil tuturor celor interesaţi de inovaţia, experienţa şi soluţiile IT oferite de al doilea producator de PC-uri din lume. Pentru prima dată, toate produsele şi accesoriile reprezentative Lenovo sunt disponibile într-un singur loc: în centrul Bucureştiului, se arată într-un comunicat remis romanialibera.ro. Începând de miercuri, 16 martie, noul Lenovo Exclusive Store, aflat pe Bulevardul Unirii 19 B, le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea, a atinge şi a testa cele mai bune produse Lenovo. Conceput ca un centru al experienţei tehnologice, magazinul îşi primeşte vizitatorii cu prezentări dedicate de produse, cu descrieri detaliate ale tehnologiei personale Lenovo, cu oferte de preţ exclusive şi consultanţă în achiziţionare. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – China Mobile discută cu Apple includerea telefoanelor iPhone în ofertele pentru clienţii ei

667,2 milioane. Atâţia abonaţi – de două ori mai mult decât populaţia SUA – are cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, China Mobile. Compania a anunţat că discută cu Apple includerea telefoanelor iPhone în ofertele pentru clienţii ei. … (…).
Textul integral AICI

ADEVĂRUL – În China se ascute lupta pentru putere

Şeful Serviciului de securitate al Chinei, Zhou Yongkang, este pe cale să plătească pentru sprijinul pe care i l-a acordat controversatului politician Bo Xilai, care a căzut în dizgraţia Partidului Comunist Chinez. Zhou Yongkang, în vârstă de 70 de ani, face parte dintre „cei nouă”, adică este membru al Comitetului permanent al Politburo, centrul de putere din China, relevă publicaţia franceză „Le Figaro”. Răspunde de agenţiile de securitate şi de informaţii din ţară, dar şi de aparatul judiciar. Se pare că el a fost deja înlăturat de la conducerea operaţională a aparatului de securitate din China. Potrivit unor surse citate de „The Financial Times”, această însărcinare îi revine acum actualului ministru pentru Securitatea publică, Meng Jianzhu. … (…).
Textul integral AICI

ADEVĂRUL – Disidentul orb acuză China că maltratează un membru al familiei sale

Disidentul chinez Chen Guangcheng, aflat în continuare la un spital din Beijing, a acuzat marţi autorităţile chineze că maltratează un membru al familiei sale, într-un apel telefonic către Congresul american, relatează AFP. Avocatul orb, autorul unei evadări spectaculoase din arestul la domiciliu la sfârşitul lui aprilie, urmată de o săptămână petrecută la ambasada SUA din Beijing, a sunat pentru a doua oară la Congresul american de când este internat. Contrar primei audieri, Chen nu s-a arătat îngrijorat de propria sa situaţie, ci a acuzat autorităţile locale din provincia Shandong (est) că încearcă să se răzbune pe el acuzându-l pe nepotul său de crimă. „Acestea sunt acuzaţii falsificate. Aceşti oameni din comitatul Yinan nu sunt deloc preocupaţi de legea din China”, a declarat Chen prin telefon, în timp ce un celebru susţinător al său, Bob Fu, traducea declaraţiile sale pentru membrii Comisiei de Afaceri Externe. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.