Cursanţi Confucius în vizită la Radio China Internaţional

Pentru al doilea an consecutiv, Radio China Internaţional (RCI) a fost, marţi, gazda cursanţilor din cadrul institutelor şi claselor Confucius din România. Cei 21 de români, alături de coordonatorii chinezi şi prof. univ. dr. Song Shaofeng, au fost primiţi de Li Fusheng, directorul adjunct al Departamentului de Relaţii Internaţionale al RCI, de Xing Bo, directorul Departamentului pentru Rusia şi Europa de Est şi de Wu Min directorul secţiei de limbă română.
Cei trei oficiali au prezentat istoria de peste 70 de ani a celui mai mare post de radio din lume, Radio China Internaţional emiţând zilnic în peste 60 de limbi şi dialecte. Cursanţilor pasionaţi de cultura şi limba chineză, Li Fusheng le-a explicat etimologia numelor chineze, care pot dezvălui detalii privind apartenenţa, vechimea şi importanţa familiei din care provine un chinez.
După un schimb de amabilităţi şi cadouri între oficialii Radio China Internaţional şi reprezentanţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, participanţii la Tabăra de Vară în China 2012 au fost oaspeţii directorului adjunct al secţiei de limbă română, Li Xin, care a prezentat expoziţia de istorie a radioului şi i-a condus în secţia în care sunt pregătite programele şi emisiunile în limba română. Aici, cursanţii au fost întâmpinaţi de angajaţii chinezi alături de care au fost schimbate impresii despre România şi China, dar şi contacte pentru continuarea prieteniei stabilite deja prin intermediul pasiunii pentru limbile chineză şi română.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Confucius, Din presa chineză, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cursanţi Confucius în vizită la Radio China Internaţional

  1. Pingback: EUROTEMPO » Blog Archive » Cursanţi Confucius în vizită la Radio China Internaţional

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.