Primirea de către ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean a ambasadorului Republicii Moldova în România

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 12 septembrie 2012, pe Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, în vizită de curtoazie.
În cadrul întrevederii, cei doi interlocutori au salutat nivelul excelent al dialogului politic bilateral, subliniind rezultatele fără precedent ale cooperării sectoriale. În perspectiva vizitei pe care ministrul afacerilor externe o va efectua în Republica Moldova, pe 13 septembrie 2012, au fost trecute în revistă priorităţile agendei bilaterale, cu accent pe proiectele de interconectare energetică incluse în Declaraţia comună privind cooperarea bilaterală în domeniul securităţii energetice, inclusiv realizarea proiectului gazoductului Iaşi-Ungheni şi a liniilor electrice de înaltă tensiune Suceava – Bălţi şi Iaşi – Ungheni, semnată de cei doi premieri în luna iulie a.c., la Chişinău.
Ministrul afacerilor externe a reiterat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi a transmis felicitări pentru progresele înregistrate de Chişinău în relaţia cu Uniunea Europeană. Totodată, şeful diplomaţiei române a accentuat importanţa continuării, în acelaşi ritm susţinut, a procesului de democratizare şi a reformelor interne, condiţii obligatorii pentru aprofundarea dialogului cu UE.
Demnitarul român a salutat reaşezarea relaţiei speciale cu Republica Moldova pe fundamentul limbii, istoriei, culturii şi tradiţiilor comune, precizând că România doreşte consolidarea parteneriatului strategic dintre Bucureşti şi Chişinău în beneficiul cetăţenilor din cele două state. De asemenea, ministrul afacerilor externe a subliniat responsabilitatea comună a valorificării patrimoniului de valori aflat la baza relaţiei bilaterale privilegiate, arătând că limba şi cultura română reprezintă un avantaj indiscutabil în procesul de apropiere a Republicii Moldova de UE.
Ministrul Titus Corlăţean a reafirmat determinarea României de a susţine, prin proiecte de cooperare bilaterală şi în dialogul cu partenerii europeni, atât agenda europeană a Republicii Moldova, cât şi procesul intern de reformă şi consolidare a democraţiei şi a statului de drept.
SURSA: MAE.RO

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Republica Moldova, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.