XINHUA – Uniunea Social-Liberală a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare

Uniunea Social-Liberală a câştigat o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare din România, obţinând de trei ori mai multe voturi decât principalii săi adversarii, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Potrivit Biroului Electoral Central, Uniunea Social-Liberală, coaliţia de guvernare formată din Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator, a obţinut 58,63% din voturi la Camera Deputaţilor şi 60,1% la Senat. Rezultatele oferă coaliţiei de guvernământ peste 65% din mandatele de parlamentari.
Coaliţia de guvernământ este urmată de alianţa pro-prezidenţială de dreapta – ARD care a obţinut 16,5% la Camera Deputaţilor şi 16,7% la Senat. Partidul Popular populist, fondat în 2010 de magnatul media Dan Diaconescu, s-a plasat pe locul trei cu 13,99% respectiv 14,65%. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este ultima formaţiune care a acces în Parlament cu 5,13% respectiv 5,23%.
La alegerile parlamentare de duminică au fost înregistraţi 18,25 milioane de votanţi care au avut de ales peste 2.400 de candidaţi din 30 de partide şi 12 independenţi, pentru cele 315 locuri din Camera Deputaţilor şi 137 din Senat.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.