XINHUA – Producţia românească „Poziţia copilului” a câştigat Ursul de Aur la a 63-a Berlinală

Calin Peter Netzer Berlinala 2013Filmul românesc „Poziţia copilului (Child Pose)” a câştigat Premiul Juriului Ursul de Aur pentru cel mai bun film în cadrul celei de a 63-a ediţii a Festivalul International de Film de la Berlin, transmite agenţia oficială de presă chineză, XINHUA.
Filmul regizorului român Călin Peter Netzer (foto) este o poveste de clasa superioara mama, care încearcă să intervină cazul fiului care a accidentat un copil în timp ce conducea cu mult peste limita de viteză. Este o poveste a unei mame consumate de iubirea de sine, în lupta ei pentru recuperarea propriului fiu.
„Poziţia copilului” a fost unul dintre cele 19 filme înscrise în concursul pentru Ursul de Aur, festival ajuns la cea de-a 63-a ediţie.
Regizorul s-a născut în România, în anul 1975, şi şi-a făcut debutul în cinematografie în 2003 cu „Maria”, după o serie de filme de scurt metraj.
La ceremonia de premiere, Ada Solomon, co-producător al filmului, a mulţumit Berlinale, agenţilor de vânzări şi distribuitorilor pentru „aducerea în cinematografe a publicului de artă”. (…)

NOTĂ:
Un al doilea articol legat de succesul regizorului român Călin Peter Netzer a fost prezentat de XINHUA în urmă cu câteva ore: Romanian film „Child’s Pose” wins Golden Bear in 63rd Berlinale.Berlinala 2013 pe Xinhua

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.