ROMÂNIA | Nicolae Văcăroiu: Privatizările au fost în proporţie de 80% un eşec

Nicolae VacaroiuPrefer să nu mă mai gândesc că cei care fac astfel de afirmaţii, acum, au fost tot cei care au luat decizii atunci. Iar acum, ca şi atunci, nimeni nu plăteşte pentru ruinarea unei ţări. Nimeni nu pare capabil să oprească jaful şi nenorocirea! (D.T.)

Privatizările au fost în proporţie de 80% un eşec iar România ar fi trebuit să aibă astăzi un PIB de cel puţin trei ori mai mare decât cel actual, consideră preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu (foto).
„Nu vrem să recunoaştem că, din păcate, privatizările au fost în proporţie de 80% un eşec. După cum nu vrem să recunoaştem că, iată, vindem acţiuni la companii strategice, în perioadă de criză, în contextul în care capital autohton nu există. Nu vrem să recunoaştem că aveam prea puţin soluţii de dezvoltare cu care să ne lăudăm astăzi. Totul e impus de-afară. Fond Monetar, cu restricţii bugetare, de natură salarială”, a declarat Văcăroiu, prezent la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Academiei de Studii Economice.
„Din păcate, trebuie să recunoaştem că am distrus mult, mult mai mult decât era necesar. Astăzi ar fi trebuit să vorbim despre o Românie cu un PIB de cel puţin de trei ori mai mare decât cel de astăzi. Pur şi simplu, au dispărut industrii care au fost competitive dintotdeauna, cu exporturi de peste 80-90% în zona vestică. Cu prea mare uşurinţă, începând din 90 încoace am acceptat prea multe sfaturi de afară, spre binele nostru şi binele a dus la situaţia de astăzi a României”, a afirmat preşedintele Curţii de Conturi.
Textul integral pe AGERPRES

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ROMÂNIA | Nicolae Văcăroiu: Privatizările au fost în proporţie de 80% un eşec

  1. VALYUSCA spune:

    OARE DE CE, CAND UN PARTAS LA PUTERE ,IESE DIN CONUL DE LUMINA AL REFLECTOARELOR,SI CARE PRIN NATURA FUNCTIEI INALTE AVUTE,PUTEA OPRI CAT DE CAT DEZSTRUL CE SA PRODUS IN ROMANIA,CAUTA SA-I JUDECE PE ALTII ?¿? IN PRIMUL RAND,TREBUIE SA-SI FACA UN PROCES DE CONSTIINTA ! A UITAT CA A FOST PRIM MINISTRU ?¿?ACUM AR TREBUI SA VINA CU PROPUNERI CONCRETE DE A READUCE ROMANIA IN 1990-1992,DE DUPA REVOLUTIE. CACI ATUNCI NU ERAM ULTIMA TARA DIN EUROPA,SI CHIAR ERAM CAUTATI PENTRU SPATIUL SENGHEN.IAR IN CEEACE PRIVESTE PRIVATIZAREA IN ROMANIA A FOST NUMAI LA INDEMANA SARLATANILOR POLITICI SI A „BAIETILOR DESTEPTI”LEGAT DE POLITIC CAT SI DE „SPAGAREALA”.NU GENERALIZEZ.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.