XINHUA – Organele judiciare din România investighează moartea unui băiat omorât de câini

Procuratura din România a anunţat, miercuri, că au fost declanşate investigaţiile în urma incidentului în care un băiat a fost atacat şi omorât de câinii fără stăpân din Bucureşti, transmite agenţia oficială chineză XINHUA.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că va fi verificat dacă prevederile actualei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind gestionarea câinilor fără stăpân au fost respectate.
Un copil de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de maidanezi, în afara unui parc din Sectorul 2 din Bucureşti. Fratele acestuia, de şase ani, a fost de asemenea muşcat de picior, reuşind să scape.
Câinii vagabonzi sunt o mare problemă, autorităţile locale trebuind să fie susţinute pentru a găsi soluţii eficiente în această privinţă, a declarat premierul Victor Ponta după tragedie. Miercuri, primul ministrul a cerut adjunctului său, Liviu Dragnea, să caute o soluţie „rapidă” şi „eficientă” pentru problema maidanezilor, împreună cu autorităţile locale.
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să adopte o Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea plasării câinilor fără stăpân. „Am cerut Guvernului să emită o Ordonanţă de Urgenţă care să stabilească un termen scurt sau rezonabil pentru iubitorii de câini să adopte câinii fără stăpân, vagabonzi, la casele lor. Să îi păstreze în cuşti, iar câinii care rămân pe stradă să poată fi eutanasiaţi imediat”, a spus preşedintele.
În România, câinii vagabonzi au devenit o problemă uriaşă în special în oraşele mari. Capitala Bucureşti are aproximativ 60.000 de câini vagabonzi. În primele patru luni ale anului, mai mult de 4.000 de copii şi adulţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost muscaţi de câini.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.