După aproape șapte zile de căutări ale aeronavei Malaysia Airines, în care numărul forțelor implicate a ajuns la 57 de nave și 48 de avioane, din 13 de țări, eforturile continuă să rămână fără rezultat.
Autoritățile malaeziene au anunțat, vineri, că a fost extinsă zona de căutare în Marea Chinei de Sud și Oceanul Indian. Cu privire la informațiile furnizate de oficiali americani anonimi, care ar fi sugerat că avionul ar fi continuat zborul după ce a pierdut contactul cu controlorii de zbor, reprezentanții malaezieni au declarat că, potrivit procedurilor standard, echipele de anchetă, inclusiv cele din SUA, nu vor furniza informații până când nu au fost verificate și confirmate corespunzător de autoritățile competente.
Ca urmare a indicentului aviatic în care a fost implicată cursa MH370/371 Kuala Lumpur – Beijing şi retur, începând de vineri, numărul zborurilor a fost modificat fiind MH318/319.
Oficialii Malaysia Airlines au informat că, pentru respectarea pasagerilor şi membrilor echipajului aflaţi la bordul cursei MH370 care a pierdut legătura cu turnul de control la data de 8 martie, nu vor mai fi utilizate numerele de zbor MH370/371. Astfel, noul număr al zborului Kuala Lumpur – Beijng este MH318, iar pentru zborul Beijing – Kuala Lumpur, MH319, orarul celor două curse zilnice rămânând neschimbat.
Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat sâmbătă dimineaţă, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.