ZBORUL MH370 – Un oficial malaezian susține că avionul dispărut a fost deturnat

Zborul MH370 cautari ziua sapte, deturnarea aeronavei

UPDATE 2: Autoritățile din Vietnam au decis, sâmbătă, să pună capăt misiunilor de căutare a avionului dispărut în urmă cu o săptămână. Șeful adjunct al Statului Major General al Armatei Poporului, Vo Van Tuan, a declarat că decizia a fost luată după ce Malaezia a decis să pună capăt căutărilor în Marea Chinei de Sud.

UPDATE 1: Prim-ministrul malaezian, Najib Razak, a declarat, sâmbătă, că nu există dovezi concludente care să arate faptul că aeronava Malaysia Airlines a fost deturnată. Totuși, aeronava Boeing 777 a revenit la ultima locație identificată de radarele civile, pentru ca ulterior radarul militar din Malaezia, aflat la Nord de Strâmtoarea Malacca, să constate absența acestei. Premierul malaezian a mai declarat că anchetatorii au dovezi că sistemul de comunicare a  fost oprit în mod deliberat, ulterior fiind schimbat traseul de zbor.

Agenția de presă XINHUA anunță că un oficial malaezian a declarat, sâmbătă, că anchetatorii au concluzionat că absența zborului MH370 Malaysia Airlines a fost deturnat. Potrivit noilor informații, care mai necesită confirmări, teroriști cu o bogată experiență de zbor au oprit dispozitive de comunicare în mod deliberat și au deturnat aeronava. Prim-ministrul malaezian, Najib Razak, a anunțat organizarea unei conferințe de presă pe această temă.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat sâmbătă dimineaţă, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.