XINHUA – Albania și România aprofundează relațiile

Ministrul albanez de Externe, Ditmir Bushati, și omologul român, Titus Corlățean, au subliniat necesitatea intensificării dialogului politic și a relațiilor dintre cele două țări, transmite agenți oficială de presă chineză Xinhua.
Cei doi miniștri de Externe a avut, marți, o reuniune la Tirana, în cadrul vizitei oficiale derulate de prim-ministrul român, Victor Ponta în Albania.
Bushati a declarat că dezvoltarea relațiilor cu țările din regiune, în toate domeniile de cooperare, reprezintă un element important al politicii regionale a Albaniei . De asemenea, a subliniat aprofundarea cooperării economice și intensificarea dialogului politic cu România.
La rândul său, ministrul Corlățean a declarat că vizita în Albania este un indicator de consolidare a relațiilor dintre cele două țări și de activare a dialogului politic, elemente care servesc la o abordare regională pozitivă. Cărlățean a arătat că România va continua să sprijine Albania pe calea sa spre integrarea europeană.
Ministrul albanez al Dezvoltării Economice, Comerț și Antreprenoriat, Arben Ahmetaj, a declarat, în cadrul Forumului de Afaceri Albania – România derulat la Tirana, că Albania ar trebui să fie considerată o piață deschisă pentru punerea în aplicare a proiectelor regionale semnificative, în interesul dezvoltării economice globale. Ahmetaj a declarat că îmbunătățirea climatului de afaceri și investiții în Albania este cea mai importantă reformă. Prin urmare, au fost adoptate o serie de măsuri pentru a facilita absorbția de capital străin, începând cu stimulente fiscale și cadrul legal care vizează îmbunătățirea climatului de afaceri și oferirea de garanți investitorilor străini.
Ministrul albanez al a mai apreciat relațiile comerciale dintre cele două țări, subliniind că „investițiile din România sunt importante pentru Albania și sunt în creștere, în ultimii ani”. Ahmetaj a subliniat, de asemenea, cooperarea de succes în domeniul financiar și vamal, precum și oportunitățile pe care Albania le oferă întreprinderilor din sectorul de îmbrăcăminte și industria de încălțăminte.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, Europa, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.