China a construit un ansamblu rezidențial pentru reuniunea APEC 2014

APEC Beijing 2014 10 Kempinski Hotel 5Autorităţile chineze au construit un cartier rezidenţial care va fi inaugurat cu ocazia forumului Forumul de Cooperare Economică Asia-Pacific – APEC 2014, care se va desfăşura în perioada 2-14 noiembrie la Beijing. Cea mai spectaculoasă clădire a ansamblului este reprezentată de noul Hotel Yanqi Lake Kempinski, cu 21 de etaje, alături de aceasta fiind construite o serie de alte clădiri pentru conferințe, expoziții și târguri, realizate cu o puternică infuență tradițională chineză. (Sursa: presa chineză, CNN)

La 60 de kilometri de Beijing, arhitecții chinezi au realizat un proiect arhitectural care amintește de vechile domenii imperiale, în care, de această dată, clădirea principală este un hotel ultra modern. În partea de sus, acesta reflectă culoarea cerului, în partea de mijloc reflectă Muntele Yanshan, iar în partea de jos Lacul Yangi. Reflecția este asigurată de 10.000 de bucăți de sticlă, cu o suprafață de 18.075 metri pătrați care acoperă exteriorul clădirii.

APEC Beijing 2014 10 Kempinski Hotel 2Privit din față, hotelul cu forma rotundă simbolizează „Răsăritul Soarelui”, reprezentarea dezvoltării rapide a economiei chineze. Intrarea hotelului are forma „gurii unui pește”, la rândul ei simbolizând prosperitatea. Privit din laterală, dintr-un anumit unghi, clădirea hotelului are forma unei scoici, care reprezintă „norocul”, în cultura chineză. Alături de acestea, elementele culturale chineze sunt utilizate și în detaliile de proiectare. De exemplu, o parte a clădirii cuprinde conceptul geamurilor tradiționale chineze. Acoperișul în trei trepte inspiră forma unui nor, iar imaginea de ansamblu cuprinde tema „Răsăritul Soarelui printre nori”.

Într-una dintre știrile scrise despre noul hotel, postul de televiziune CNN titra admirativ dacă: “Acesta este cel mai incredibil hotel deschis în acest an?” În cele 21 de etaje ale sale, hotelul de lux care va fi deschis publicului la mijlocul lunii noiembrie, după reuniunea APEC, dispune de 306 de camere și apartamente, săli de conferințe, restaurante, spații de sport și relaxare.

APEC Beijing 2014 12Yanqi Lake Kempinski Hotel Beijing a fost construit în 24 luni, cu ajutor a peste 9.300 de muncitori. Clădirea a fost realizată diin beton și sticlă ranforsată în exterior, cu scopul de a obține cel mai bun amestec între clădire și mediul natural. Cu structură foarte stabilă, clădirea poate rezista la seisme de până la opt grade pe scara Richter.

APEC Beijing 2014 13Situat la 60 kilometri Nord de centrul orașului Beijing, alături de pitorescul Lac Yanqi, oferind vederi panoramice spre Muntele Yanshan și secțiunea Mutianyu a Marelui Zid, Hotelul Lake Yanqi Kempinski este cel mai mare hotel Kempinski în China.APEC Beijing 2014 10 Reuniune 5 panoramaAPEC Beijing 2014 15 APEC Beijing 2014 10 Reuniune 3APEC Beijing 2014 10 Reuniune 4

Forumul de Cooperare Economică Asia-Pacific

APEC logoForumul de Cooperare Economică Asia-Pacific – APEC, a fost constituit în anul 1989, la sugestia fostului premier australian Bob Hawke, pentru fiind vizată o cooperare economică mai eficientă în zona Asia-Pacific. În Prezent, APEC a deveni principala forţă de promovare a comerţului liber, a liberalizării investiţiilor şi cooperărilor tehnice între cele 21 de economii membre, care includ: Australia, Brunei Darussalam, Canada, Chile, Republica Populară Chineză, Hong Kong – China, Indonezia, Japonia, Republica Coreea, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, Peru, Filipine, Rusia, Singapore, Taiwan – China, Thailanda, Statele Unite ale Americii şi Vietnam.
Cei 21 de membri APEC asigură mai mult de jumătate din producţia economică mondială, 46% din totalulcomerţului mondial şi include 40% din populaţia lumii.

REFERINȚE >>>
APEC 2014 – 2.386 de întreprinderi şi 2.445 şantiere închise, pentru asigurarea calităţii aerului la Beijing

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în APEC, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.