Jurnaliști români descoperind noua poveste a „Drumului Mătăsii”

Jurnalisti romani la Radio China International_15.10.2015La invitația Ambasadei R.P. Chineze din București, în perioada 13 – 20 octombrie, trei jurnaliști din România participă la Beijing și Shanghai la evenimentele incluse în agenda forumului media intitulat „Noua poveste a Drumului Mătăsii”, organizat de Departamentul Internațional al Comitetului Central al P.C. Chinez.

Timp de o săptămână, Marius Popescu – TVR, Ana Maria Neacșu – NINE O’CLOCK și Roxana Vântu – DIGI24 TV au participat la conferințe și seminarii alături de colegi din Europa și Asia, tema evenimentului fiind prezentată sub diferite aspecte de reprezentanți ai departamentelor de politică internă, externă și economie. De asemenea, jurnaliștii s-au întâlnit, între alții, cu reprezentanți ai Academiei chineze pentru schimburi internaționale și comerț, Comisiei naționale pentru dezvoltare și reformă, Fundației chineze pentru pace și dezvoltare, dar și cu reprezentanți ai marilor corporații chineze sau ai zonelor de liber schimb, un important subiect fiind acela al rolului mass media în noul proiect al „Drumului Mătăsii”,

Una dintre vizitele incluse în program a vizat și Radio China Internațional, unul dintre cele mai mari posturi de radio din lume. Aici, jurnaliștii au vizitat și cunoscut o parte dintre membrii redacției de limba română (foto), împreună cu care au făcut un schimb de informații, principala temă vizând relațiile bilaterale România – China.

Procupată de evoluția Chinei, Roxana Vântu, jurnalist economic, a declarat că forumul organizat de P.C. Chinez îi oferă ocazia să afle mai multe aspecte legate de situaţia economică şi din zona socială a poporului chinez, dar și despre uriașul proiect al „Drumului Mătăsii” în secolul XXI. „Beijing este o metropolă a contrastelor, iar Shanghai este un centru de afaceri în dezvoltare și un port cu deschidere internațională. Consider că este nevoie de timp îndelungat pentru a cunoaște în totalitate China. De asemenea, cred că am nevoie de timp pentru sedimentarea informațiilor și a experiențelor trăite aici, cu precădere în zona de interes economică”, a declarat jurnalista DIGI24 TV.

REFERINȚE >>>
Jurnalişti români în vizită la Radio China Internaţional
INTERVIU – În China, peste tot am fost întâmpinat cu apelativul de prieten
Jurnalişti români la Radio China Internaţional, 2012
Impresiile jurnaliştilor români despre China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, De departe ... România, Europa - Asia, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.