G20 Hangzhou – LACUL LEBEDELOR … PE LACUL DE VEST! (VIDEO-FOTO)

Lacul lebedelor pe Lacul de VestChina a inventat o nouă poveste pe Lacul de Vest, locul declarat „Paradisul pe Pământ”, după ce a prezentat lumii în permieră mondială o secvenţă din opera de balet „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia mereu uimitorului şi surprinzătorului Zhang Yimou. Luciul superbului lac din capitala provinciei chineze Zhejiang, graţia, dansul, armonia, pasiunea şi bucuria au dominat, pentru câteva zeci de minute presiunea dezbaterilor şi negocierilor Summitului G20 aflat în desfăşurare la Hangzhou, în estul Chinei.

Dacă până mai ieri se spunea, pe bună dreptate, că cine nu a văzut Lacul de Vest, nu a văzut China, din seara de duminică 4 septembrie 2016 cine nu a văzut „Lacul lebedelor” pe Lacul de Vest (fie şi în format video) nu a trăit pe deplin emoţia privind balerinele lebede care au dansat realmente pe apă.

Zhang YimouDeclaraţiile anterioare spectacolului nu trădau deloc dimensiunea noii capodopere a regizorului Zhang Yimou (foto), un om cu o viziune ieşită din comun similar modestiei de care dă permanent dovadă.
„Lacul lebedelor” de pe Lacul de Vest din Hangzhou este o poveste despre lumea de azi care poate fi simultan virtuală şi reală, fiecare având posibilitatea de a alege. La fel, liderii lumii pot să decidă, nu doar în cadrul summitului G20, ONU sau al Consiliului de Securitate, asupra viitorului planetei în care să domine umanul, realul, emoţia şi esenţa vieţii sau virtualul, viaţa lipsită de contact şi dialog.Lacul lebedelor pe Lacul de Vest 4 Lacul lebedelor pe Lacul de Vest 3 Lacul lebedelor pe Lacul de Vest 2 Lacul lebedelor pe Lacul de Vest 9 Lacul lebedelor pe Lacul de Vest 8 Lacul lebedelor pe Lacul de Vest 6 Lacul lebedelor pe Lacul de Vest 5Spectacol pe Lacul de Vest 4Spectacol pe Lacul de VestSpectacol pe Lacul de Vest 3Spectacol pe Lacul de Vest 2Spectacol pe Lacul de Vest 5

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, G20 Hangzhou, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la G20 Hangzhou – LACUL LEBEDELOR … PE LACUL DE VEST! (VIDEO-FOTO)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.