FOTO – Poarta infernului, spre Noul An chinezesc

Anul Cocosului de foc 2017 1_dantomozeiroÎn fața spectacolului de sunet și lumină cu care chinezii petrec spre noul an, cuvintele sunt de prisos. În zgomotul infernal al petardelor și pocnitorilor, aflate la vânzare la fiecare colț de stradă în cartierele vestice ale capitalei Beijing, ordonatul și punctualul Cocoș de foc pășește în calendarul tradițional agricol, luând locul jucăușei și neastâmpăratei Maimuțe.

Încă odată, tradiția a fost respectată, Nian fiind alungat, pentru pacea și liniștea locuitorilor pământului. Însă spectacolul de zgomot și lumină va continua, cu accent în cea de-a cincea (Po Wu) și a cincisprezecea zi (Festivalul Lanternelor) din cadrul Sărbătorii Primăverii care abia a început. La mulți ani!

Anul Cocosului de foc 2017 2_dantomozeiroAnul Cocosului de foc 2017 3_dantomozeiroAnul Cocosului de foc 2017 4_dantomozeiroAnul Cocosului de foc 2017 5_dantomozeiroAnul Cocosului de foc 2017 6_dantomozeiroAnul Cocosului de foc 2017 7_dantomozeiroAnul Cocosului de foc 2017 8_dantomozeiroAnul Cocosului de foc 2017 9_dantomozeiro

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Descoperind China, Înţelege China, Sărbători chinezești, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.