Drepturile şi libertăţile tale au fost plătite cu ţara asta, tinere!

Sfinxul romanilor_dantomozeiROTinere din stradă, din Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara … acolo unde multinaţionalele şi protestele de-a surda sunt în floare, voi ştiţi că libertatea voastră a fost plătită cu economia României, cu sacrificiul şi memoria părinţilor şi bunicilor pe care azi îi înjuraţi, umiliţi şi desconsideraţi? Ce aţi construit voi, ce aţi zidit voi, ce lăsaţi voi în urmă, pentru a utiliza argumentele contondente cu care vă faceţi auziţi de ceva zile?

Pentru libertatea voastră de mişcare în UE, pentru mândria de a aştepta să vă apere NATO în faţa Rusiei, s-a plătit cu distrugerea propriei armate, cu averea ţării acumulată în zeci de ani de trudă, ţară pe care azi o faceţi de râs, nicidecum mai bună sau mai frumoasă!

Pentru dreptul vostru de a spune că sunteţi cetăţeni europeni, străinii v-au jefuit ţara impunând legi favorabile lor, şantajând absolut toate guvernările de după 1990, chiar şi pe cel din aceste zile!

Pentru bucuria ca unii dintre voi să aibă un loc de muncă mai bine plătit în ţara voastră, a fost distrusă industria, agricultura, sănătatea, educaţia, au fost impuse restricţii în dezvoltarea României, tocmai pentru a nu mai avea repere şi memorie, pentru a vă dori „o ţară ca afară” la care nu veţi ajunge niciodată!

Pentru ca astăzi să fiţi atât de indolenţi în faţa adevărului complex şi profund al situaţiei în care se află România, aţi fost complici zi de zi şi continuaţi să fiţi armată de manevră în mâinile celor care vă promit himere fără sacrificii. Cât de gravă este eroarea în care vă aflaţi!

Dacă azi România este o ţară săracă, aceasta este pentru că părinţii noştri, deloc mai demni şi mai realişti decât noi, au apelat la soluţii facile, comode, la tradări şi lipsă de viziune. O ţară nu se contruieşte cu modele străine, cu demolări succesive, până la anularea şi dispariţia propriilor valori.

Dacă azi România este o ţară săracă, aceasta este pentru că liderii voşti de opinie au fost mereu farisei, au fost mereu de partea celui puternic, niciodată de partea adevărului, alegând oportunist să cânte ode acolo unde s-a deschis puşculiţa arginţilor plătiţi de criminalii de patrie şi popor!

Nu aveţi cum să ştiţi asta, pentru că aţi fost educaţi să primiţi totul, fără să ştiţi ce este cu adevărat munca, sacrificiul, sudoarea. Ştiţi doar că „vi se fură ţara şi viitorul” care de mulţi ani deja nu vă mai aparţin, voi fiind generaţiile care veţi plăti sutele de miliarde cu care a fost amanetată libertatea voastră de a fi inconştienţi într-o lume nebună, bolnavă!

Fiţi fericiţi în ura voastră hâdă, cât mai aveţi timp, căci despre demnitate, onoare, patriotism, sacrificiu, încă nu aţi aflat nimic.

Sărmană ţară, sărman popor, lipsit de conducători!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Drepturile şi libertăţile tale au fost plătite cu ţara asta, tinere!

  1. marian spune:

    Mare adevar!

  2. publicity@3000@gmail.com spune:

    Sunt putini oamenii, care vad cat de pacalita este Romania la ora asta. Cu toate ca peste 4 milioane de romani muncesc in tari straine, cu toate ca, din cauza saraciei angajatele bordelurilor din occident sunt populate in proportie de 90% cu romance, cu toate ca infrastructura proasta din tara omoara zi de zi cei mai multi soferi si pietoni din Europa. Si lista cu pierderi ale natiunii poate contiuna la nesfarsit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.