Tradiții românești în spectacol la Beijing

Ansamblul de Muzică și Dansuri al Universității Transilvania din Brașov a susținut, marți, pe scena Conservatorului Central din Beijing, un spectacol intitulat „Tradiții românești”, în cadrul unui proiect derulat de instituția chineză în cadrul schimburilor de experiență cu țările implicate în strategia „O centură, un drum”. (Sursa: Radio China Internațional)

Prof. Dr. Mădălina Dana Rucsandra, Decanul Facultății de Muzică a Universității Transilvania Brașov, spectacolul a inclus genurile reprezentative pentru arta tradițională românească, genuri incluse în patrimoniul UNESCO: doina, jocul fecioresc și colinda.
Cu această ocazie, E.S. Basil Vasilică Constantinescu, Ambasadorul României în R.P. Chineză, a declarat că evenimentul marchează începutul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României – celebrată la 1 Decembrie, dar și începutul seriei de evenimente ceremoniale ocazionate de împlinirea celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, evenimente care vor fi derulate sub titulatura  Anul Centenar.

Trebuie spus că audiența evenimentului a fost compusă în bună parte din chinezi buni cunoscători ai limbii, culturii și tradițiilor românești, foști diplomați sau angajați ai Chinei care au activat sau activează în construcția relațiilor cu România.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.