Ziua Națională a României celebrată la Beijing

Ambasada României în Republica Populară Chineză a celebrat, joi, Ziua Națională, în cadrul unei recepții la care au participat câteva sute de invitați, reprezentanți ai oficialităților chineze, membrii ai corpului diplomatic străin, studenți și profesori români și chinezi. La ceremonia oficială de intonare a Imnului României și al R.P. Chineze, alături de E.S. Basil Vasilică Constantinescu, Ambasadorul României în China, au fost reprezentanți ai Oficiului de Cooperare Internațională al Armatei Populare de Eliberare și Ministerului Chinez de Externe.

În mesajul său, Ambasadorul Basil Vasilică Constantinescu a arătat că între România și China există o relație foarte profundă și de lungă durată, urmând ca în anul 2019 să fie celebrați 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și de cooperare. China este unul dintre partenerii importanți ai României și avem tot interesul să revitalizăm cooperarea dintre țările noastre, a subliniat E.S. Constantinescu. Amintind de Centenarul României, domnia sa a vorbit și pentru conaționalii prezenți arătând că „suntem români și trebuie să fim mândri de aceasta”.

Recepția a fost o nouă bună ocazie pentru promovarea produselor tradiționale românești, invitații fiind ospătați cu sarmale cu mămăligă și smântână, cu mici și friptură la grătar, dar și cu vinuri bine-cunoscute pe piața chineză.

Totodată, evenimentul a fost întregit de recitalul Ansamblului de Muzică și Dansuri al Universității Transilvania din Brașov, care a trezit în mulți dintre participanți dorința de a intra în horă și de a încerca câțiva pași de dans românesc.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.