Ziua Europei celebrată în China

Ziua Europei a fost celebrată miercuri, la Beijing, în cadrul unui eveniment organizat la Delegația Uniunii Europene în China, eveniment la care și-au dat concursul toate ambasadele țărilor Uniunii Europene, prin tradiționalele standuri de promovare culinară, turistică și economică. În mesajul transmis cu ocazia recepției, E.S. Hans Dietmar Schweisgut, Ambasadorul UE în China, a subliniat că astăzi Uniunea Europeană este un actor politic global major, cea mai mare economie. În aceste condiții, pentru Uniunea Europeană este „indispensabil să susțină și să mențină deschiderea, regulile bazate pe sistemul global de guvernare, ceea ce reprezintă baza prosperității și globalizării susținute”.

În prezenţa vice-ministrului de Externe al R.P. Chineze, Wang Chao, şi a reprezentanţilor diplomatici acreditaţi la Beijing, Schweisgut a subliniat că „nicio țară, nicio regiune nu poate rezolva, astăzi, de una singură, problemele care privesc securitatea, schimburile și schimbările climatice”.

Pe acest fond, parteneriatul strategic cuprinzător UE-China, stabilit în urmă cu 15 ani, reprezintă o importantă oportunitate de cooperare comună.

„Asigurarea unui sistem internațional de schimburi deschis și corect este esențial pentru ambele părți. China aniversează 40 de ani de reformă și deschidere, ceea ce este similar cu miracolul Chinezesc. Ca una dintre cele mai mari economii și mari țări comerciale, China poate aduce o uriașă contreibuție la menținerea cadrului de lucru pentru schimburi și investiții deschise, prin aplicarea reformelor anunțate. Privim înainte spre întârirea relației cu China, pe această bază”, a declarat Ambasadorul UE.


Totodată, acesta a subliniat că, în anul Turismului UE-China 2018 a fost stabilit un „pod luminos” care în mod simbolic să aducă cele două părți mai aproape. „După ce multe locuri ale Europei au fost marcate în roșul chinezesc cu ocazia Festivalului Primăverii, suntem încântați să vedem multe și renumite monumente ale Chinei luminate în albastrul UE, în această săptămână”.

Așa cum am arătat, Ambasada României a fost prezentă la evenimentul de miercuri de la Delegația UE în China, oferind ocazia celor câteva sute de participanți de a degusta produse tradiționale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Europa, Europa - Asia, Români în China, România, România - China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.