Centenarul României în imagini, la ICR Beijing

Simezele Institutului Cultural Român din Beijing găzduiesc, începând de vineri, expoziția de fotografie “România – Evoluție”, realizată de agenția română de presă Agerpres. Spectaculos și de o extremă valoare prin imaginile și personalitățile României din ultima sută de ani, evenimentul este însoțit de filmul documentar “Marea Unire – România, la 100 de ani”.

Între cele câteva zeci de fotografii prezentate publicului chinez se regăsesc imagini de arhivă, cea mai veche fiind din anul 1926, reprezentând-o pe Regina Maria. De asemenea, între imaginile desprinse din paginile de istorie se regăsesc personalităţi precum Nicolae Iorga, Eugen Ionesco, Maria Tănase, Sergiu Celibidache, dar şi sportivi care au adus glorie României: Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Simona Halep.

Regal Mihai Eminescu la ICR Beijing

Este o onoare să fiu aici, atât de departe de ţară, pentru a vă prezenta un proiect care vorbeşte despre oameni şi evenimente care au marcat istoria României. Peste tot în lume unde am fost prezentată această expoziție și filmul documentar, am afirmat că viața este mai puternică decât imaginația. Dar, indiferent dacă lucrurile sunt bune sau rele, mai important este să reușim să fim oameni şi să nu uităm adevărul, iubirea și onoarea”, a declarat Marinela Stănescu, journalist la Agerpres și realizatoarea filmului documentar “Marea Unire – România, la 100 de ani”.

„RĂDĂCINI” – Un mesaj-apel pentru întoarcerea la firesc, lansat la ICR Beijing

La rândul său, Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, a subliniat că evenimentul are loc în preajma zilei în care ICR Beijing (14 iulie) marchează trei ani de la deschidere. “Sunt trei ani pe care, iată, prin acțiunile de astăzi în sărbătorim cu evenimentul cu numărul 300, cifră care vorbește despre activitatea și dăruirea echipei noastre și sprijinul constant primit din partea colegilor de la București”.

INTERVIU – Constantin Lupeanu: La ICR Beijing încercăm să promovăm bunătatea şi renumele de gazdă bună a românului

Expoziţia “România – Evoluție”, vernisată la ICR Beijing, va fi deschisă publicului chinez în perioada 29 iunie – 14 august.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.