Elevii chinezi învață limba română la ICR Beijing

Bună ziua”, „Bună dimineaţa”, „Numele meu este …”, „România” … sunt doar câteva dintre cuvintele prezentate de Antonina Dragne-Ciuceanu, referent principal în cadrul Institutului Cultural Român din Beijing, elevilor chinezi participanţi la cursul de limba română inclus în activităţile Organizației „Foreign Link” patronată de Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

Câteva zeci de elevi, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, au descoperit România, poveştile şi cântecele specifice vârstei, „Foreign Link” având ca principală misiune prezentarea culturilor lumii și promovarea strategiilor de diplomație publică, promovarea schimburilor culturale între China și Occident.

Antonina Dragne-Ciuceanu a declarat că partenerii chinezi promovează și stimulează dezvoltarea talentelor de nivel internațional, pentru deschiderea copiilor în fața perspectivelor internaționale, pentru a se familiariza cu regulile și nivelul competitiv internațional. Începând din 2017, „Foreign Link” a lansat o serie de proiecte, cursuri online și tabere de vară, conectate la iniţiativa „O centură, un drum”, proiecte în Institutul Cultural Român din Beijing a fost atras ca partener de cooperare în beneficiul tinerilor chinezi.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Drumul Mătăsii, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Elevii chinezi învață limba română la ICR Beijing

  1. Exista destule articole pe net despre chinezi si japonezi care vor sa invete limba romana, de cand or descoperit ca mumiile tochariene, dovedite a fi „Zeii Solari” (alias arienii „SuryaVansha” in India, tot asta inseamna si SuryaVansha, alias „dinastia zeilor soarelui”) de unde chinezii si-au preluat cultura, stiinta, medicina etc…) sunt Daci, unii si aceeasi ci cei din Romania de azi.

    E mare valva acolo si printre istorici, acum masal si in Japonia, din cauza civilizatiei mega antice numite acolo de ei „Ainu” (cea cu haine cu modele tipic Cucuteniene pe ele), care e si ea rasa alba europeana (in Japonia mult dinaintea japonezilor de azi), identica cu cei din zona „Tokhara”, alias „Daxia” din China (chinezeste Daxia se citeste „Datcia”) mentionati mai sus ca „mumii tochariene” de europeni uriasi, mult inainte de existenta Chinei si Japoniei acolo.
    Detalii vezi aici, inca din episodul 2:
    https://noiarianiidaci.jouwweb.nl

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.