Pictura lui Corneliu Baba în turneu în China

Proiectul “Maestrul picturii române în ulei Corneliu Baba, turneu expozițional în China” a fost inaugurat vineri, la Hangzhou, în organizarea Institutului Cultural Român din Beijing, Fundația Centrul Cultural ArtSociety din România, Quan Shanshi Art Center din Hangzhou, fiind dedicat celebrării celor 100 de ani de la Marea Unire a Românilor (1918-2018) și celor 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China, care vor fi marcați în 2019.

Meritul principal pentru inițierea și organizarea evenimentului Corneliu Baba aparține artistului Quan Shanshi (foto), un prieten și bun cunoscător al României și culturii române. Quan Shanshi a dedicat aproape doi ani pentru pregătiri, dorind ca artiștii dedicați picturii în ulei din China să poată asimila din experiența și tehnica lui Baba.

Cel mai mare eveniment de pictură românească organizat vreodată în China este dedicate unuia dintre cei mai apreciați artiști români ai secolului XX, Corneliu Baba, la nivelul notorietății putând fi asimilat poetului national Mihai Eminescu. Spun cel mai mare eveniment nu doar din prisma celor 60 de lucrări selectate din muzeele din România, din prestigioase colecții de artă internaționale de stat și private, dar și din perspectiva faptului că pictura lui Corneliu Baba va fi prezentată publicului chinez în perioada 16 noiembrie 2018 – 1 iulie 2019.

Ceremonia de iaugurare a expoziției Corneliu Baba a avut loc în prezența naistului Nicolae Voiculeț, care a susținut un recital intitulat „Muzica Unirii”. După Hangzhou, Nicolae Voiculeț se va deplasa la Xi’An, unde va prezenta arta naiului din România și va susține un concert.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, Eminescu în China, Români în China, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.