Torţionarii de Facebook şi regretul dictaturii!

Imbecilii nemulțumiți de țară ca de propria existență s-au refugiat în lumea virtuală de unde se manifestă cu un curaj similar delatorilor care, înainte vreme, sunau noaptea la vecini pentru a-i întreba amenințător de unde au două pachete de unt în frigider! În lumea Internetului, delatorii și turnătorii au evoluat la stadiul de torționari de Facebook. Curajul vostru este aidoma căcăcioșilor care, la apariția milițienilor, săreau să vorbească neîntrebați, să spună tot ce nu ştiau şi nu înţelegeau. Teama face prostia exuberantă!

Când ai trecut de 30 de ani şi eşti incapabil să faci diferenţa între normalitate şi abuz, înseamnă că eşti foarte prost mobilat intelectual, chiar dacă ai o colecţie de cartoane-argument. Mai înseamnă şi că eşti un bolnav al evoluţiei umane, un rebut al speciei, un primitiv.

Să te hrăneşti din suferinţa semenului, din nedreptate şi abuz, iată ce înseamnă să fii idiotul neterminat al secolului XXI!

Ce fel de om trebuie să fii să nu poţi observa că sistemul judiciar din România este bolnav?

Că sunt mii de oameni târâţi în procese în urma unor acuzaţii inventate? Că sunt sute de oameni ale căror cariere, destine, vieţi, au fost distruse? Că sunt zeci de oameni care au murit în stare de detenţie fără nicio vină?

Torţionarilor imbecili, despre toţi aceştia scriem! Despre dreptul fiecăruia la a avea parte de un proces echitabil, transparent, potrivit legii!
Numai o minte bolnavă şi un suflet sec apără un nemernic, un criminal, care chiar şi el are dreptul la un proces corect!

Sunteţi atât de trişti, atât de suferinzi, atât de dezumanizaţi, încât libertatea şi democraţia vă sunt inutile. Aveți amputată capacitatea de a înţelege dreptatea! Vouă, multora trecuți de 50 de ani, vă este dor de dictatură! Ceilalți, tineri, v-aţi născut bolnavi.

În scurt timp, torţionarii de Facebook vor intra sub incidenţa generală a legii. Pentru că spaţiul online este spaţiu public, iar când te manifeşti descreierat în spaţiul public … plăteşti! Vor apărea curând avocaţi specializaţi în cauze dedicate insultei, calomniei, ameninţării în spaţiul online şi atunci să-i vezi pe torţionari cum se vor ascunde, vor dispărea în superficiala şi mizerabila lor existenţă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.